Тема: Ваш досвід у написанні мотиваційних листів

Мої вітання  *DRINK*
В найближчому майбутньому планую покинути державну галеру і податися на вільні хліба(в простонароді фріланс) на невизначений термін для того щоб займатися оцими вашими модними штучками трішки часу присвятити відновленню емоційного та психологічного балансу і сімї. А для забезпечення себе і сім'ї планую займатися тестуванням на проникнення на закордонний ринок, проте не шукаючи замовлень на UpWork і тому подібних, а напряму звертаючись у певні компанії та пропонуючи свої послуги.
На словах звучить чудово, але от на ділі не все так однозначно - чомусь знаходячи різного рівня вразливості і повідомляючи про це компанії(абсолютно безкоштовно) - мене просто ігнорують(мабуть з 10 повідомлень відповідають на 1-2). То ж з таким успіхом я нікому не продамся в майбутньому на мої пропозиції по співпраці не звертатимуть уваги :(

Поділіться своїм досвідом, як ви починаєте спілкування, як пишете мотиваційні листи(до резюме чи не тільки до них), як презентуєте себе як спеціаліста і як продаєте свої послуги. За топові поради відправлю доброго Львівського *DRINK*

Подякували: Tarpan871

2 Востаннє редагувалося frz (07.08.2023 22:04:24)

Re: Ваш досвід у написанні мотиваційних листів

Якщо коротко, то сукупність "мотиваційний лист плюс резюме" має бути індивідуальним для кожної позиції. Це довго, марудно і тому мало хто це робить - саме це різні модні платні кар'єрні коучі що заробляють на невпевнених у собі наївних людях називають найпоширенішою помилкою.

Потрібно взяти вакансію, знайти і виділити потрібні на проекті скіли і знайти співпадіння у своєму досвіді, наголосити на ключових з них у мотиваційному листі. Так як для потрібного скілу є різні аналогічні інструменти, то навіть якщо з чимось конкретно не стикалися, то можна наґуґлити аналогічні інструменти і серед них знайти той з яким стикалися (якщо на проекті в переліку інструментів вказали Sublime, але саме з ним не працювали, то аналогічним інструментом є Notepad++ і якщо це люди розумні то вони в курсі що суть в пісок та сама, а з нерозумними краще не працювати). Всупереч назві, мотиваційний лист - це не творча робота на тему "що мене мотивує", бо цей термін перекладали ті хто "диплом купили, а перекладати не купили" в міжнародній практиці це "cover letter", яке так би мовити є "обкладинкою", коротким підсумком для тих кому лінь читати декілька сторінок резюме дрібним шрифтом. Якщо більше поспілкуватися з ейчарами, то можна дізнатися, що під час первинного відбору кандидатів серед сотень резюме на кожне витрачається близько десяти секунд аби переглянути все по діагоналі. Тому це має бути чітко і ясно: жила-була курочка ряба і знесла яєчко, та не просте а копняком дідові я саме той кандидат що вам потрібен, бо в мене за ключовим потрібним вам хард скілом стільки-то років досвіду, медаль за відвагу під час поїдання вареників на швидкість а також є такі-то софт скіли від яких команда буде пищати від задоволення мати такі-то переваги.

3

Re: Ваш досвід у написанні мотиваційних листів

Буквально вчора натрапив на непогану статтю про пряме працевлаштування (окрім анти-аутсорсингової пропаганди там є й практичні поради):
https://dou.ua/forums/topic/35937/

4 Востаннє редагувалося HetmanNet (09.08.2023 13:09:19)

Re: Ваш досвід у написанні мотиваційних листів

Пам'ять не може бути READ написав:

На словах звучить чудово, але от на ділі не все так однозначно - чомусь знаходячи різного рівня вразливості і повідомляючи про це компанії(абсолютно безкоштовно) - мене просто ігнорують(мабуть з 10 повідомлень відповідають на 1-2).

Треба знати куди писати, бо якщо отримає той хто накосячив то не факт що захоче то визнати, тому йому не потрібні зайві докази.

Пам'ять не може бути READ написав:

То ж з таким успіхом я нікому не продамся в майбутньому на мої пропозиції по співпраці не звертатимуть уваги :(

Закордоном цінують репутацію. Наприклад, якщо кажемо про кібербезпеку, то якщо це не відгук на вакансію, а пропозиція послуг то перше що зроблять погуглять хто ти є, тож очікувано що якщо немає статей чи виступів на конференціях то віднесуться скептично до твоїх талантів, хіба хто тебе порекомендує. Навіть рейтинг на UpWork краще ніж нічого в цій ніші. Так само репозиторій, навряд перевірятимуть якість вмісту, але опис почитають та код погортають без аналізу просто максимум коментарі почитають, виключення якщо довірять відбір наявному спеціалісту бо треба скажемо хтось в поміч на якийсь проект чи ти наймаєшся в штат.

Пам'ять не може бути READ написав:

Поділіться своїм досвідом, як ви починаєте спілкування, як пишете мотиваційні листи(до резюме чи не тільки до них), як презентуєте себе як спеціаліста і як продаєте свої послуги.

Щоб зрозуміти, що писати в мотиваційному листі треба зрозуміти що очікують від тебе: тобто в біса ти їм треба.

Подякували: bebyk1