1

Тема: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

https://img.hurtom.com/i/2017/05/137b2c.jpg

Наш сайт існує вже більше десяти років. І він потребує оновлення.

Мова в першу чергу про розширення функціоналу і оновлення дизайну. Поки що – тільки на Толоці.

Дотепер майже вся без винятку робота над технічними питаннями лягала на одну людину. Але зараз, коли необхідність осучаснення стала особливо очевидною, було усвідомлено, що це потрібно змінити.

Тому ми розпочинаємо пошук людей, які на волонтерських засадах були б готові зробити Гуртом кращим.

План наступний:

1) відбирається група людей, готових допомогти

2) група отримує доступ до коду точної копії Толоки і може розпочинати свою роботу з розширення функціоналу і оновлення дизайну

3) періодично робота, здійснена на копії Толоки, перебирається і втілюється в життя

Всі інші користувачі матимуть можливість в режимі реального часу спостерігати за змінами, реалізованими на копії, оцінювати їх і пропонувати свої ідеї.

Вимоги до потенційних кандидатів прості: це знання, достатньо вільного часу і, в ідеальному випадку, досвід користування Толокою.

Тож розпочинаємо! Всіх небайдужих просимо писати на konfuciusu@gmail.com або в приватні повідомлення до Konfucius. Немає потреби у жодних формальностях, просто коротко опишіть себе. Дякуємо!

Оновлено 28.05

Ми беремо за основу новий TorrentPier 2.2.0. Тобто, ми не створюємо щось повністю нове і не продовжуємо розвиток теперішньої Толоки, яка працює на дуже старій версії torrentpier.

Розробка буде проходити на github.com/hurtom/toloka

Кожен може додавати pull request'и (пропозиції змін) та issues (проблеми і побажання). Все, що треба для початку роботи - це Docker.

Я шукаю 2-3 відповідальних людей, які очолять розробку, вони будуть створювати більшість змін і будуть приймати pull request'и інших. Також треба 1-2 людей для UI/UX.

Перед нами зараз наступні завдання:
1. Створити сучасний UI на чистому Bootsrap 4 / Semantic UI
2. UI -> шаблон для torrentpier
3. Додати автоматичний деплой на dev.toloka.to, щоб всі бачили, куди ми рухаємося
4. Додати функціонал Толоки, який відсутній в стандартному torrentpier (авторські релізи, pretty URLs, приватність...)
5. Відредагувати український переклад
6. Створити скрипт міграції бази даних

Коли Толока перейде на нову версію, розробка продовжиться на github - для виправлень і нового функціоналу.

Для координації будемо використовувати gitter.im/hurtom/toloka, запрошую всіх приєднатися

2

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

Плачу 500 грн за розробку дизайну 4 сторінок дизайну Толоки:
Домашня сторінка https://toloka.to/
Сторінка профілю https://toloka.to/u241880
Список релізів/фільмів https://toloka.to/f16
Сторінка релізу https://toloka.to/t82691

Детальніше сюди -->> https://github.com/hurtom/toloka/issues/2
Роботи викладати на Conceptboard

3

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

Якщо волонтерському проєктові ніхто безкоштовно допомагати не хоче, зачить ви щось не те робите.

Особисто мене вражає кількість неукраїнського контенту на цьому ресурсі, вже другу книгу в книгарні купляю, хоча озвучування коштує в сотні разів дорожче, ніж сканування книги й те не змогли на потік поставити. Таке навіть в голову прийти не може, щоби на скани (а тим більше переклади) гроші збирати, та ну, дурня якась!

4

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

Щодо кількості контенту можете навести цифри?
Хто на Гуртом збирав гроші за скани?

5

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

А ніхто і не збирав, принаймні останнім часом, чисте волонтерство, на відміну від дубляжу американських хвільмів
URL доната http://www.hurtom.com/portal/donate вказує на допомогу порталу, але мова на тій сторінці йдеться лише про збір грошей на дублювання фільмів. Незважаючи на порівняно невеликі обсяги текстової інформації, платформа гуртом не спромоглася навіть якісно зберігати чужу працю, ну.. окрім доріжок з озвучуванням для іноземних фільмів -  їх легко можна завантажити без очікування якихось пірів, не дай боже загубиться! Іноземні фільми дубльовані українською залишаються іноземним культурним надбанням, а їм надається перевага на платформі Гуртом. Тут питання не в кількості контенту(якщо судити по пріорітетах в донаті, то 0% власне українського контенту цікавить адміністрацію гуртом, а лише популяризація американського), а в тому що фінансування від гуртом(чи збір коштів) на власне українські проєкти йде за остаточним принципом, що я вище і навів.

Я критикую платформу через невідповідність назви, змісту й задекларованих цінностей, бо якби платформа змінила назву на "американолюбське гніздечко кіноманів", то я б особисто оце не писав. Вважаю що і такий проєкт має бути в українському культурному просторі.

6

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

І перлина - посилання на російськомовний сайт присвячений трансформарам на головній сторінці порталу -- https://www.transformers.kiev.ua/ Мабуть трансформери ті українського походження, а може вони себе пізніше усвідомили українцями, тут думки росходяться.

Подякували: ostap34PHP1

7

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

0xDADA11C7 написав:

Таке навіть в голову прийти не може, щоби на скани (а тим більше переклади) гроші збирати, та ну, дурня якась!

Так навіщо Ви написали, що хтось уже гроші на скани збирає? Люди подумають, що на Толоці вже до того дійшли що вже на все підряд збирають гроші.
Книги звісно це добре, вони розширюють світогляд, підвищують IQ та роблять особистість розвиненою у всіх сферах людського буття, однак як Ви знаєте сучасна молодь доволі мало читає :(
Загалом основна маса линується зайти на Гуртом та завантажити фільм українською мовою, дивиться російською на онлайн сайтах, а Ви тут про книги :)
Звісно, якщо Ви хочете очолити на Толоці збір коштів на створення бази сканів україномовних книг, я думаю Вас багато народу підтримає, тільки потрібно розповісти як Ви хочете довести свій задум до пуття.

Подякували: 0xDADA11C71

8

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

Тут питання не в кількості контенту(якщо судити по пріорітетах в донаті, то 0% власне українського контенту цікавить адміністрацію гуртом, а лише популяризація американського), а в тому що фінансування від гуртом(чи збір коштів) на власне українські проєкти йде за остаточним принципом, що я вище і навів.

Щодо американського контенту, то я з Вами повністю згоден. Справа в тому, що цей "америкосовський" продукт звучить українською мовою, то це вже добре. Останні 25 років нашої незалежності український кінематограф зняв не дуже багато фільмів, тому й на Гуртом немає особливо що поширювати українського. Звісно останні 5 років фінансування нашого кінематографу трохи збільшилося і почали виходити українські кінострічки, однак спіратити всі українські фільми так і не вдається, тому що вони всі не виходять на український ринок.

Подякували: 0xDADA11C7, leofun012

9

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

а на чому це все написано? на php?

10

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

Patlatus так :)

Подякували: leofun011

11

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

Зараз шукаємо веб-дизайнерів, що зверстають 4 сторінки сайту, робота щедро оплачується :)

12

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

Оновлення
Пошук керівника проекту "Новий дизайн Толоки" (Оплачується) https://toloka.to/t85061

13 Востаннє редагувалося P.Y. (26.04.2018 18:04:08)

Re: Гуртом шукає розробників і дизайнерів!

Щось Толока останнім часом чи не кожен день лежить по декілька годин. Як-от зараз. Це там хтось щось надизайнив, і воно заглючило? Чи це воно саме, бо ніхто з розробників не зробив нічого для оптимізації сайту?

Подякували: leofun01, HetmanNet2