1

Тема: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

http://replace.org.ua/extensions/om_images/img/5df647753bb57/47a51528311a67c6bdb8e1917b1aa010.jpg http://replace.org.ua/extensions/om_images/img/5df647753bb57/7ba05ec4d4c30b4f7b9d0571ac08c97f.jpg http://replace.org.ua/extensions/om_images/img/5df647753bb57/f3a2e2d664e2956097dbd64328e605e1.jpg http://replace.org.ua/extensions/om_images/img/5df647753bb57/916901c9db9152556aa21c8b2767c015.jpg http://replace.org.ua/extensions/om_images/img/5df647753bb57/39f71fe11e9357fb814d912811a2491f.jpg

2

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

виклади код, по світлинам нічого не зрозуміло

Подякували: wladuslaw1191

3

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

Це що, завдання з інформатики вже дійшли до рівня "знайти, на якій фотографії зображено блок-схему"?

Подякували: wladuslaw1191

4

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

він тільки мені в ПП написав?

Подякували: wladuslaw1191

5

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

На щастя так

Подякували: wladuslaw1191

6

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

procedure TForm1.BtnClick(Sender: TObject);
var F : string;
begin
    if not (Sender is TButton) then Exit;
    F := '?';
    edt3.Text:= '';
   C := 0;
    if TryEdToExt(edt1, A) and TryEdToExt(edt2, B)
    then begin

        try
          case (Sender as TButton). Tag of
            1 : begin
                  F := ' + ';
                  C :=A + B;
                  ExprReport(edt1.Text, F, edt2.Text, C, Memo1);
                end;
            2 : begin
                  F := ' - ';
                  C := A - B;
                  ExprReport(edt1.Text, F, edt2.Text, C, Memo1);
                end;
            3 : begin
                  F := ' * ';
               C :=A * B;
                 ExprReport(edt1.Text, F, edt2.Text, C, Memo1);
                end;
            4 : begin
                  F := ' / ';
                  C :=A / B;
                 ExprReport(edt1.Text, F, edt2.Text, C, Memo1);
                end;
                5 : begin
                  F := ' ^ ';
                  C :=Power(A,B);
                 ExprReport(edt1.Text, F, edt2.Text, C, Memo1);
                end;
                end;
          edt3.Text:=FloatToStr(C);
        except
          ShowMessage('Вибач не під силу мені виконати: '
                      + edt1.Text + F + edt2.Text);
        end;
    end;
end;

7

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

В тебе взагалі усе не вірно
нащо ти повторюєш

ExprReport(edt1.Text, F, edt2.Text, C, Memo1);

?
Нащо тобі той try? в тебе помилка може бути лише при переведенні рядка в число. от там і роби try.
Нащо тобі перевіряти, чи то кнопка чи ні?
Нащо це

F := '?';
    edt3.Text:= '';

?
Нащо той мсджбокс? тобі лише потрібно підсвітити поля в яких невірні дані

Прихований текст

зи. от бачиш каала, я вже не називаю нікого наркоманом, хоч воно так і проситься

8

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

я там создав чекбокс  а трай там через те що там захист присвоювався до всього чек боксу

9

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

там це де? а нащо тому чекбоксу захист?
Не розуміеш?

10

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

Поверніть, будь ласка, тему в Delphi. Людина щось намагається зробити.

Подякували: leofun01, pluszz2

11

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

Пане ur_naz, тут у нас десь була тема зі своїми програмами - то вам не важко було б викласти туди зразки вашого коду, скажімо, за перший рік вивчення програмування?
Ну, щоб ми покоментували у вашому стилі?

Прихований текст

Неконструктивно: ти наркоман! У тебе все неправильно! Нащо ти 5 разів рядок XXX повторюєш?
Конструктивно: код можна спростити, якщо винести рядок XXX після конструкції YYY.

Подякували: leofun01, wander, ostap34PHP3

12

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

нажаль то було на спектрумі і код не зберігся. Ба більше, він навіть не зміг скомпілюватись, бо кількість рядків коду перевищила 65535...

13

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

ur_naz написав:

...бо кількість рядків коду перевищила 65535...

І то була перша програма? Знімаю шапку.

14

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

pluszz написав:
ur_naz написав:

...бо кількість рядків коду перевищила 65535...

І то була перша програма? Знімаю шапку.

Ну, от людина в поважному віці, а такою нісенітницею займається.
Сором.

ur_naz написав:

нажаль то було на спектрумі і код не зберігся. Ба більше, він навіть не зміг скомпілюватись, бо кількість рядків коду перевищила 65535...

Ну, покажіть тоді свій теперішній код https://replace.org.ua/post/133047/#p133047

15 Востаннє редагувалося koala (15.12.2019 20:43:37)

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

ur_naz написав:

нажаль то було на спектрумі і код не зберігся. Ба більше, він навіть не зміг скомпілюватись, бо кількість рядків коду перевищила 65535...

Ти що, наркоман що більш ніж 65535 рядків на спектрумі написав? Він же не скомпілюється!
Гадаю, ви сучасний могли б сказати собі тодішньому приблизно таке. Але чи допомогло б це вам тоді?

Подякували: wander, leofun01, ostap34PHP3

16

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

Мені дістало розуму, щоб зрозуміти, що трапилось. Взагалі на тому бейсіку важко було щось неадекватне написати. Тому малоімовірно, щоб я себе якось дуже різко з кимось порівняв

17

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

Ви ті всі 0xFFFF рядків коду руками набирали? :o

18

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

Пане wladuslaw119, ще раз - вам потрібна блок-схема до цієї функції?
Для початку: блок-схеми були чимось корисним за часів неструктурного програмування. Зараз це лайно мамонта. Але, звісно, якщо викладач задав - то краще зробити. По-друге, блок-схеми слід складати до написання програми чи, в гіршому разі, під час. Блок-схема вже написаної програми - це безглуздя. По-третє, блок-схема - це загальне пояснення, як працює алгоритм, а не чіткий код; але, гадаю, раз ваш інформатик не в курсі того, для чого складаються блок-схеми, то він і вимоги свої ставить.
Підозрюю, що ви хотіли спитати (але чомусь не спитали), як малювати case. Зайдіть на вікі і гляньте на першій ілюстрації, як зображається множинний вибір (якщо, звісно, ваш викладач в курсі, що таке буває).
Також я, як і інші учасники форуму, маю купу зауважень до коду, але, гадаю, вам зараз важливіше здати цю дурню і, можливо, забути про неї. З такими завданнями я вас розумію.

Подякували: leofun01, Torbins, ostap34PHP3

19

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

https://replace.org.ua/uploads/images/6053/eb8a3e0f9c909d025c32ab0180d594d5.png
ось такий ескіз

Подякували: koala1

20

Re: Допоможіть будь ласка по делфі скласти блок алгоритмічну схему

Я також не розумію, в чому саме полягає проблема, а на фотках не можу нічого розібрати. Все ж таки правильно сказав той мудрець, що правильно сформульоване питання - це уже половина відповіді.