1 Востаннє редагувалося koala (02.09.2021 20:17:48)

Тема: Що вище за програмування?

Зустрічаються мені такі міркування що програмування це дно якоїсь там програмної інженерії чи ще чогось такого ж мені незрозумілого і що, мов, написання написання програм примітивна діяльність для чорноробів. Чи це дійсно так і є щось над нами, звеличиними і величними молодими богами?

2

Re: Що вище за програмування?

Звісно є. Це ті хто платить за ту примітивну діяльність.
Звичайний природній харчовий ланцюжок. Є ті хто їсть, і є ті кого відгодовують щоб було що з'їсти.

3

Re: Що вище за програмування?

Я ж не про це.

4 Востаннє редагувалося FakiNyan (01.09.2021 11:36:19)

Re: Що вище за програмування?

філософія вища за все.

програмування - то лише інструмент для створення чогось справді корисного. Люди, які просто працюють на галерах та за гроші допомагають реалізовувати чужі ідеї, це як будівельники на будівництві, котрі чи то цеглу кладуть, чи то бетон замішують, та допомагають будувати будинок для якогось там забудовника, котрий з того потім отримає багато гривень.

Але без цих "чорноробочих" ми б зараз не мали всіх тих продуктів, котрими користуємося кожного дня, бо тоді треба було б, аби кожен програміст на проекті був би головним на проекті, та аби ідея проекту зародилась в його голові, а це неможливо.

Прибиральники на вулицях так само потрібні, бо без них ми б жили в гівні, тому не бачу сенсу цькувати когось за його професію, якщо це тільки не якийсь "журналіст" на каналах мертведчука.

Подякували: flatliner1

5

Re: Що вище за програмування?

Очевидно, що вища за практику теорія. Те, що зветься Computer science.
Утім, якщо людина вважає практику "дном", то й теорія у неї не буде на високому рівні.

Подякували: ch0r_t, 0xDADA11C7, ReAl, dot, leofun015

6

Re: Що вище за програмування?

І теорію треба перевіряти на практиці.
Інакше так і залишиться не перевіреною та не підтвердженою теорією.

7

Re: Що вище за програмування?

Філософія / фізика / математика

Певно щось із цих найбазовіших дисциплін.

8

Re: Що вище за програмування?

Вище програмування тільки життя. Життя це не лиш дивитись в екран. А тут бекапів нема. Бо життя одне

9

Re: Що вище за програмування?

Програмування не має значення, важливе лише життя (майже копірайт) 5 елемент :-D

10

Re: Що вище за програмування?

Програмування — один із способів керування навколишнім світом. Іншими словами, влади. Влада над власним життям — теж влада, наприклад. Влада над комп'ютером — влада приблизно з тієї ж серії, що й виготовлення матеріальних об'єктів руками майстра, який може надати матеріалові потрібну форму. Влада над людьми вважається вищою, бо тоді ти можеш не робити все сам власноруч, а задіяти ресурс інших людей, якого, об'єктивно, більше. Проте, необхідність керувати не комп'ютером, а колективом підлеглих, теж має свої обмеження — інколи той, хто має формальну владу над людьми, не має фактичної можливості змінити їхні дії за власним бажанням. Отже, влада (байдуже над чим), щоб справді бути чимось вищим, має передбачати свободу дій. Зрозуміло також, що влада над чимось, щоб мати вище значення, повинна давати відчути зовнішні наслідки — тобто, якщо ви маєте владу лише над віртуальним персонажем у грі, який ніяк на зовнішній світ не впливає, то ваша влада обмежується його можливостями. Очевидно також, ви повинні мати змогу створювати ці наслідки осмислено — могутність і можливість ламати все навколо нічого не варта, якщо ви не можете діяти більш тонко, навіть якби захотіли.

Якщо підсумувати, «щось вище за програмування» або реальна влада над світом зводиться до розширення простору втілення ваших бажань у реальність.

Подякували: ch0r_t1