1

Тема: Рекрутер навіть на інтерв'ю не покликав. Оцінка резюме

Добрий день. Вважаю, що на цьому форумі є багато досвідчених розробників, які пройшли багато інтерв'ю або ж самі проводили інтерв'ю, тому прошу вашої допомоги. Недавно натрапив на оголешення про пошук Android Trainee https://rabota.ua/ua/company794/vacancy9216479 і в п'ятницю, десь о 17:00 відгукнувся на це оголошення з таким резюме https://github.com/npogoncuk/Resume/blo … 53403).pdf(номером телефону і поштою на форумі вирішив не ділитися). Отже, я відправив резюме в п'ятницю і потім ще раз їм на пошту сьогодні зранку, але зі мною ніхто так і не зв'язався. Підкажіть, будь ласка, що не так з моїм резюме чи може рівень моїх проектів(https://github.com/npogoncuk?tab=repositories) занизький аби претентувати на позицію Android Trainee.

2

Re: Рекрутер навіть на інтерв'ю не покликав. Оцінка резюме

Те, що вам ще не дали відповіді, не означає, що проблема одразу у вас. З відгуків знайомих, які подавались подібним чином (через надсилання резюме), відповідь може затримуватись. Було, що відповідь приходила майже через два тижні після подачі на вакансію, перепрошували за затримку і запрошували на співбесіду. В різних компаніях по-різному відбуваються всякі ці процеси з перегляду/відбору кандидатів. Також швидкість відповіді може залежати від самої вакансії і її "пріоритету" для компанії. А, в цілому, схоже, що зараз для новачків нелегкі часи. Зараз пішла нова хвиля агітацій в ІТ і як результат купа людей, що шукають вакансії джун/трейні. Тож раджу keep calm і не відступати, навіть якщо не відпишуть.

Подякували: zxzpogoncuk, Torbins, leofun01, bebyk, P.Y.5

3

Re: Рекрутер навіть на інтерв'ю не покликав. Оцінка резюме

З резюме усе ок, просто рекрутер хоче набрати хоча б п'ятьох кандидатів, щоб бачити середній рівень, і мати вибір. Принаймні ми давали таке завдання рекрутерам, коли шукали на наш проект трейні.

Подякували: zxzpogoncuk1

4

Re: Рекрутер навіть на інтерв'ю не покликав. Оцінка резюме

Від початку війни "ринок кандидата" сказав ґуд бай. В компаній великий вибір кандидатів. Розсилати резюме потрібно набагато активніше, аби отримати відгук хоча б один на десять розісланих резюме.

5 Востаннє редагувалося bebyk (23.08.2022 09:47:37)

Re: Рекрутер навіть на інтерв'ю не покликав. Оцінка резюме

frz написав:

Від початку війни "ринок кандидата" сказав ґуд бай.

Вам з Польщі видніше.

zxzpogoncuk написав:

Підкажіть, будь ласка, що не так з моїм резюме чи може рівень моїх проектів занизький аби претентувати на позицію Android Trainee.

Ваше резюме гарне (ліпше, ніж у мене) і проекти наче ОК як для інтерна.

Пропоную кілька рекомендацій, яких дотримуюся сам:

  • старайтеся користуватися спеціалізованими платформами для пошуку роботи (приклади наведені в цій темі), работа.юа це дженерік, який рекрутери розглядають в останню чергу (до речі, вакансія вже закрита)

  • для інтернатури взагалі найкраще подавати свої CV на корпоративних сайтах (я саме так робив, коли отримав свою першу інтернатуру в SoftServe 2 роки тому)

  • з першою роботою / інтернатурою найскладніше, тому будьте готові, що вам не відповідатимуть і взагалі відхилятимуть вашу кандидатуру без видимої причини

  • не слухайте рагулів, які розказують, що нині час непідходящий; підходящий час завжди потім, але кар'єру вам треба починати вже зараз

  • на мою скромну думку, GL це рагуляча контора (в моєму особистому ЧС), тому не партеся, якщо рагулі вас ігнорують -- це може бути направду дарунок долі; втім це я кажу не для того, щоб ви перебирали, для першої роботи згодиться і GL, а радше щоб ви сприймали ситуацію легше (ви ж не голодуєте, правда?)

Подякували: zxzpogoncuk, P.Y.2