Re: Шлях на математичну вершину
Ніби всі задачки зробив, але не можу розібратись з останньою, бо вона включає в себе час і відсотки, а я не шарю в часі та відсотках.
Коли Галя заряджає свого телехвона, то він заряджається на 2 відсотки за хвилину.
Коли Галя дивиться на оголених чоловіків у своєму телехвоні, то телехвон розряджається зі швидкість 5 відсотків на хвилину.Одного разу Галя роздивлялась чоловіків в телехвоні деякий час, а потім поставила телехвона на зарядку, і він заряджався вдвічі довше, ніж розглядання чоловіків. Зрештою телехвон втратив 10 відсотків зарядки.
Я думаю так.
Нехай час розглядання того телехвону буде X, а час зарядки Y. Тоді маємо Y = 2X, бо заряджався він вдвічі довше, ніж розглядався.
Також ми знаємо, що швидкість зарядки = 2 на хвилину, а швидкість розряджання = 5 на хвилину, і в кінці телехвон втратив 10 відсотків, і я це записую так
2Y - 5*(2X) = -10 // 2Y = це кількість %, на котрму телефон заряджався, а -5*(2X) - кількість %, на котру телефон розрядився, якщо додати їх разом, то буде -10. Але воно не робе.
Методом тику я знайшов правильну відповідь, і виглядає так, що -5*(2X) треба замінити просто -5X, але чому?
Поки писав, то зрозумів. 2X - це ж час, котрий телефон заряджався, а X - це час, котрий телефон розряджався, то нашо там взагалі оте 2 ще додавати? От довбень
Сподіваюся, що цей випадок зробив мене розумнішим.