8 521

Re: Тема для розмов

Не кращий час, щоб приймати цей закон. Особисто моє російськомовне оточення (клієнти, партнери по бізнесу) дуже незадоволене.
І якщо під час виборів вони були досить аполітичні, то тут їх почало бомбити. Це добряче розколює населення.

8 522

Re: Тема для розмов

Не цье добрьаче розкольуье льудність, а самі вони.

8 523

Re: Тема для розмов

Replace написав:

Не кращий час, щоб приймати цей закон. Особисто моє російськомовне оточення (клієнти, партнери по бізнесу) дуже незадоволене.
І якщо під час виборів вони були досить аполітичні, то тут їх почало бомбити. Це добряче розколює населення.

Маєте машину часу, щоб повернутися на початок 90-х і тоді ухвалити цей закон? Якщо ні - то якраз добрий час. Що пізніше - тим гірше буде.
І не треба про "розколює населення" - ті, кого воно розколює, і так розколоті. Звісно, можна удавати, що сусід, бізнес-партнер і т.д. не вітатиме російські танки на вулиці, але кому від того краще?

Подякували: flatliner, dot, leofun013

8 524

Re: Тема для розмов

Цей закон потрібно було приймати після парламентських виборів 2014 року, а не за пів року до парламентських виборів 2019. Люди прийдуть і проголосують за проросійські партії і тоді і цей закон відмінять і 5 років будемо жити з проросійськими партіями...

8 525

Re: Тема для розмов

koala, а там сказано те, що усі сайти мають підтримувати українську мову, чи тільки ті, які створили українці ?
І що буде з тими сайтами які не мають українського перекладу ?

8 526

Re: Тема для розмов

Стаття 23. Державна мова в електронних інформаційних системах
1. Комп’ютерна програма з користувацьким інтерфейсом, що реалізується в Україні, повинна мати повноцінний користувацький інтерфейс державною мовою та/або офіційними мовами Європейського Союзу.
2. Комп’ютерна програма з користувацьким інтерфейсом, встановлена на товарах, що реалізуються в Україні, повинна мати повноцінний користувацький інтерфейс державною мовою. Відсутність повноцінного користувацького інтерфейсу державною мовою має наслідки, визначені законодавством про захист прав споживачів для реалізації товару неналежної якості.
3. У роботі органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ й організацій державної та комунальної форм власності, використовуються винятково комп’ютерні програми з версією користувацького інтерфейсу державною мовою.
На час створення користувацького інтерфейсу державною мовою для відповідної комп’ютерної програми може використовуватися комп’ютерна програма з версією користувацького інтерфейсу офіційними мовами Європейського Союзу.
4. Під час закупівлі комп’ютерних програм для органів державної влади, підприємств, установ й організацій державної та комунальної форм власності обов’язковою умовою є наявність користувацького інтерфейсу державною мовою, окрім випадків, визначених в абзаці другому частини третьої цієї статті.
5. Навчальні заклади використовують для освітніх потреб винятково комп’ютерні програми з версією користувацького інтерфейсу державною мовою.
6. Інтернет-представництва (в тому числі інтернет-сайти, сторінки в соціальних мережах тощо) органів державної влади, підприємств, установ й організацій державної та комунальної форм власності, засобів масової інформації, зареєстрованих в Україні, а також юридичних осіб приватного права та фізичних осіб - підприємців, що реалізовують товари й послуги в Україні, виконуються державною мовою. Поряд з версією інтернет-представництв (в тому числі інтернет-сайтів, сторінок в соціальних мережах тощо), виконаних державною мовою, можуть також існувати версії іншими мовами. Версія українською мовою завантажується за замовчуванням та має не менше за обсягом та змістом інформації, ніж іншомовні версії.

Подякували: Fox, flatliner, leofun01, Не Зелений4

8 527

Re: Тема для розмов

Хух... Я вже переживав, що один форум забанять, бо там тільки англійська.

8 528

Re: Тема для розмов

221VOLT написав:

розкажіть якими прийомами і супер-секретами ви користуєтесь, щоб більше встигати?
щоб зберігати-утримувати стан гіпер-продуктивності

мова про дні, коли встигаєш зробити більше, ніж за попередні тижні чи й місяці
і в чім секрети таких днів?

Є такий супер прийом, називається "забий болт"... Ніколи не встигаю все заплановане. НІКОЛИ.
Стан гіпер-продуктивності... десь після 42 я забув про такий стан.

http://www.tutkatamka.com.ua/wp-content/uploads/2018/06/11-1.jpg

Подякували: leofun01, 221VOLT2

8 529

Re: Тема для розмов

— що сьогодні робитимеш?
— нічого
— так ти ж вчора нічого не робив
— а я не закінчив

Подякували: Chemist-i, Fox, flatliner, leofun01, FakiNyan, /KIT\, 221VOLT7

8 530

Re: Тема для розмов

Щодо стану продуктивності...

мова про дні, коли встигаєш зробити більше, ніж за попередні тижні чи й місяці

Може це просто дія принципу Парето? Коли робите головні якісь речі і витрачаєте 20% часу і зусиль, здається, що це стан гіпер-продуктивності, а потім застрягаєте в різних дрібницях, доводячи до блиску попередню роботу - витрачаєте 80% часу та зусиль.

Подякували: ReAl, leofun01, 221VOLT3

8 531

Re: Тема для розмов

bvn написав:

а потім застрягаєте в різних дрібницях, доводячи до блиску попередню роботу - витрачаєте 80% часу та зусиль.

Або читаєте/розбираєтеся з проблемою, пишете перший код, ловите перші баги, на пошуках глибше залазити у проблему. А тоді, коли ґрунт готовий, за 20% робота попередніх 80% стає видною.

Подякували: 221VOLT1

8 532

Re: Тема для розмов

FakiNyan написав:
0x9111A написав:
FakiNyan написав:

і до чого це?

Скільки губу не закочуй, малоросами не називай, а всервіно в одному човні пливемо. Треба то розуміти, а в ідеалі і відповдальність ділити. Інкаше човен (як лебідь щука і рак) далеко не допливе.

так ті 75% ідіотів і є тими, хто тягне Україну в дупу. Чи може нам об'єднатися з ними, аби не було, як в лебідь-щука-рак, і разом тягнути країну до дупи? чи шо ви пропонуєте?

Вата за януковоща, вишивата за сучого потроха.Як ви кажети 75 це дебіли, то ви кажите тіки за себе.Тисячі з Дніпровської,Полтавської,Сумської,Харківської,Київської гинули під Іловайськом, стримували падло під Дебальцево та Маріуполем.Я не буди казати про тих кто тікали від мобілізації, це на їх совісті де б вони не народилися.АЛЕ УКРАЇНА НЕ ТІЛЬКИ НА ЗАХОДІ, поважайти курви тих хто надав вам можливості дихати!

Подякували: Replace1

8 533

Re: Тема для розмов

Не будь тою тварюкою що хоче тобою владувати.
1.Не можна красти/злодіювати, з жодних обставин.
2.Неможна дурити своїх співгромадян.
3.ЗАКОН МАЄ БУТИ ОДИН ДЛЯ ВСІХ.
4.СИЛА ЗАКОНУ а не закон сили.

8 534

Re: Тема для розмов

про тих кто тікали від мобілізації

це про зеліпузика, як раз

cheappi386, а ви один з тих 75% розумних людей?

Подякували: flatliner, leofun012

8 535

Re: Тема для розмов

cheappi386 написав:

Не будь тою тварюкою що хоче тобою владувати.
1.Не можна красти/злодіювати, з жодних обставин.
2.Неможна дурити своїх співгромадян.
3.ЗАКОН МАЄ БУТИ ОДИН ДЛЯ ВСІХ.
4.СИЛА ЗАКОНУ а не закон сили.

Яким чином ці вимоги кореспондують із голосуванням за Зеленського? Очевидно, що все це за нього в кращому разі буде так само, як за Порошенка. А от ризик, що за Зеленського Росія сильно активізується і не зустріне гідного опору, вкрай високий (власне, вже активізувалася з паспортами в ОРДЛО - у відповідь Зеленський полетів відпочивати).

Подякували: flatliner, root2

8 536

Re: Тема для розмов

Поки що президент у нас Порошенко. Його партія в парламенті. У нього всі важелі. Нехай допрацьовує. Офіційно навіть ЦВК не підтвердила, що переміг Зеленський.

8 537

Re: Тема для розмов

Ну хоч ти трісни, не бачу я Зелю президентом ні головнокомандувачем тим більше, н е б а ч у.
Він двох слів до купи затягнути не може без сценарію й виглядає наче овоч.
Це такий іспанський сором..

Подякували: 221VOLT, dot, /KIT\, flatliner4

8 538

Re: Тема для розмов

Якщо що, підемо на майдан. :)

8 539

Re: Тема для розмов

Якщо що, загинемо, як небесна сотня  :)

8 540 Востаннє редагувалося ReAl (27.04.2019 08:23:52)

Re: Тема для розмов

cheappi386 написав:

Тисячі з Дніпровської,Полтавської,Сумської,Харківської,Київської гинули під Іловайськом, стримували падло під Дебальцево та Маріуполем.

Але 75% проголосували за Зеленського, у котрого у військових радниках Апаршин (до першого туру був кандидатом на міністра оборони у команді Гриценка), який аж таке нове-молоде обличчя, що шість років на різних посадах у міноборони і кабміні долучалося до розкрадання армії. І коли його у 2014 з цих посад турнули, багато хто з полегшенням зітхнув.
Потім п'ять років відновлювалася армія, волонтери допомагали бійцям, на заводах «піднімалася» важка техніка, частину розбазарених земель тяжко-важко через суди повернули.

А тепер Апаршин каже, що через п'ять років оплата бійця на передовій буде 1000 євро (1. ну так це у півтора рази більше від нинішнього, у %-ках за попередні п'ять років вона виросла більше, 2. а чого аж у чотири рази менше, ніж інша частина команди Зеленського обіцяла для вчителів?).
А гроші, каже, на це знайти легко — в міноборони багато непотрібного і це можна продати.
Тобто готується робити те, що він робив у 2008-2014 роках і стан, до якого було доведено армію, відомий.

75-ти відсоткам це подобається?

Подякували: flatliner1