8 861

Re: Тема для розмов

Савченко по телеканалу „Інший“ каже що розведення це добре.

8 862

Re: Тема для розмов

Згадав двох Савченок і жодного(жодну) з них можу назвати адекватними

8 863

Re: Тема для розмов

fed_lviv написав:

по Прямому сказали, что мы скорочуємо фінансування подальшої розробки та виготовлення ОТРК для того щоб не дратувати росію. :shock:

От я навіть не знаю, як таке коментувати.
"По Прямому сказали" звучить десь як "на паркані написано". Хто сказав? Він має стосунок до ухвалення рішень про фінансування ВПК? Це офіційне формулювання чи хтось перекрутив?

fed_lviv написав:

І ось як тут не посміхнутися? Хіба ніяк не можу зрозуміти так ми за єдину Україну на справді чи лише на словах? Все ж таки, держава це таке, а ось влада то штука хороша. І заради цього можна країну зсередини потрясти.

Пане, я ніяк не збагну, коли ви пишете "ми" - ви про кого? Хто це - "ви"? Ви - це влада? Щось не схоже. Зеленський, звісно, неадекват, але, здається, в інший бік. Ви - це Україна? Тоді звідки питання про "за єдину Україну"? Чи ви динамічно змінюєте ідентичність, і "ми" в одному реченні може не стосуватися "ми" в іншому?

8 864

Re: Тема для розмов

koala написав:

От я навіть не знаю, як таке коментувати.

Це повідомлення з іншого форуму. Людина почула "хорошу" новину. Тут цікавий момент в іншому, як можна скорочувати фінансування певного проекту, якщо цього фінансування і не було в природі :)

fed_lviv написав:

До речі зараз проект ОТРК ожив, але як не дивно то не "рідненьке" замовлення

koala написав:

Пане, я ніяк не збагну, коли ви пишете "ми" - ви про кого?

Про людей, які живуть на території України і наче мають спільну думку та мету - міцна та успішна держава.
Але в багатьох дуже різні бачення її реалізації, хоч в декого це скоріш не мета, а гасла для того аби десь гарно прилаштуватися.

8 865

Re: Тема для розмов

varkon написав:
ReAl написав:
javascriptIsLife написав:

То що, зрада? Солдатиків відводять. Ви готові стати частиною Росії?

Та ні, що ви, яка зрада?
Це ж нарешті життя почалося, це ж «Порошенко — смерть для України» ©varkon.

ви ж сподіваюсь вже були в военкоматі? чи як всі педропатріоти сподіваєтесь воювати з теплого офісу, але ні кроку назад?

Дуже ватабоутично і адхомінично. На жаль.
У цій темі від початку літа не раз вже писав на тему «чи це вже життя», але якусь реакцію отримав лише на те, де легко сховатися за переходом на особистості. Ну звісно, там, де я писав про «не смерть» у вигляді закупівлі електроенергії у Росії, можна було спитати,
чи я вже сів на велогенератор, але то виглядало б зовсім по дурному.

Таки жаль. Думав, на цьому форумі отримаю відповідь на запитання, а не дещо, що або передбачає симетричне «о, так ти був у воєнкоматі! отже, ти за відвід військ!», або просто протиставляє тверде холодному. До речі, п'ять років Порошенка звинувачували в тому, що він не дає наказ наступати, якби не він, давно перемогли б. А тепер, бачте, Зеленський виправляє зроблене Порошенком шляхом відступу.
Ну що ж, відповідь на запитання як відступ замість збереження поточної ситуації змусить Росію не увійти у смак і не напирати далі, я так і не знайду.
________

У воєнкоматі не був. Син отримав повістку, сходив, кудись записали, сказали поки гуляй.
Коли у 2015 році таки сходив здати кров у ГВКГ, мене (пост-фактум) вилаяли — «хоч інфаркт був і доволі давно, таке краще більше не роби».  Сина завернули, «замала маса тіла». Плів сітки і кікімори.
Від початку 2014 і до цього часу щомісячно віддаємо в середньому близько третини доходів на різні волонерські потреби. У зиму 2014-2015 поза тим всю заначку пустив на celox і подібне.
У той же час сидів над схемою/платою/прошивкою одного пристрою, сам все це паяв-збирав по декілька на тиждень. На початку, коли росіяни думали, що вони сюди прогулятися прийшли, були доволі ефективним, але і пізніше схвальні відгуки були.

Подякували: Arete, P.Y., leofun01, ostap34PHP, dot, flatliner, 221VOLT7

8 866 Востаннє редагувалося ReAl (02.11.2019 18:33:57)

Re: Тема для розмов

fed_lviv написав:

А якщо просто, то за весь час незалежності жоден президент (включно з теперішнім) не приділяли армії достатньо уваги (а саме стільки скільки їй потрібно було в конкретні періоди).

Я змагався з Вирастюком у підніманні бетонного куба. Нічия — і я не підняв, і він не підняв.

Подякували: flatliner, 221VOLT2

8 867

Re: Тема для розмов

Служба зовнішньої розвідки України оприлюднює ексклюзивне видання розсекречених архівних документів про діяльність УНР

Подякували: 0xDADA11C7, 221VOLT, ReAl3

8 868

Re: Тема для розмов

Україна/Адмірал Лобов #1
Україна/Адмірал Лобов #2

8 869

Re: Тема для розмов

а ви помітили, що у нас на форумі з'явився перший користувач з 10к повідомлень?  :o  8)

8 870

Re: Тема для розмов

varkon написав:

один такий поцреотичний - прапор на хаті, мова, козацтво всі діла - а коли отримав повістку - побіг шукати як відмазаться.

Так то воно так, є такі, що ховають від себе свій сором таким чином — гучним патріотизмом. Але більшість таки «чесно» проти війни.

Вони вголос жаліють «наших хлопчиків», і навіть якось послали смс-ку на 565. Вони дуже хочуть, щоб війна швидше закінчилася. І з чистою совістю задають те ж саме запитання про воєнкомат. Вони теж не ходили, але ж вони «проти війни», їм це не треба і їм це не соромно.

Вони стомилися від війни, хоча ні гроші не віддають регулярно хоча б невеликі, не кажучи вже помітні (ну вони ж вже вже послали дві смс-ки на 565, того досить), ні руками нічого не робить, хоча вечорами та вихідними байдикують, повзаючи по інтернету чи дивлячись серіали. А якщо спитати від чого конкретно — «ну, все навколо про війну, там наші хлопчики гинуть». Їм навіть десь в глибині соромно від того, що вони сидять пиво п'ють, коли волонтери поруч колошкаються, але як шлях позбутися того сорому вони обрали не допомогу через волонтерів, хоч а б грошима (ну як же, скільки можна, ми ж смс-ки… на 565… три штуки…), а «припинення війни будь-якою ціною».
Думаючи, що цю «будь-яку ціну» сплачуватимать не вони, вони у будь-яких умовах так само байдикуватимуть, так само потихеньку тиритимуть на роботі хто кіло масла, хто пачку макарон, хто мішок цементу. А вечорами на кухні патякатимуть про «от якби за крадіжки рубали руки…».

Якщо ж пошкребти, то виявляється, що війна багатьом життя псує не оцим «наші хлопчики гинуть», яким вони вголос свій сором прикривають, а тим, що не можуть робити що раніше: або десь на ринку торгували російськими товарами, які через Україну їхали наче у Придністров'я, але осіли у нас контрабандою (десь ~влітку 2013 я здивувався завалам російських товарів на ринку і у магазинах Кам'янця-Подільського, у Києві такого відсотку не було), або якийсь бізнес мали чи безпосередньо з росіянами, чи просто на імпорті з Росії побудований, або навіть просто за серіалами й співаками скучили. У кращому випадку їм «соромно грішити», але замість перестати грішити вони ладні поваляти церкву. У гіршому — про гріх вони й не думають, просто технічно стало важче жити як раніше.

Подякували: 0xDADA11C7, fed_lviv2

8 871

Re: Тема для розмов

Цієї весни я вперше за багато років пожалкував, що десь в близько 1996 відмовився відсилати резюме у Texas Instruments. Тобто на лист «будь ласка, вишліть резюме якомога швидко» (asap) я відповів «вибачте, я не маю планів переїздити у США». Це був другий їхній лист, вже особисто мені у відповідь на мою відповідь на розсилку по якійсь базі адрес, зібраній по ньюсгрупах/ехах.
Тоді я трохи подумав, і відмовився. Швидше за все, мене і не взяли б, знайшли б когось ліпшого.
Але я відмовився від самої думки, хоча в ті часи дехто з моїх знайомих так виїхав.
А зараз пожалкував.
І, якщо чесно, за цей жаль мені соромно більше, ніж за те, що я не ходив у воєнкомат.

Подякували: 221VOLT1

8 872

Re: Тема для розмов

varkon написав:

побіг шукати як відмазаться.

А це взагалі масове явище.
Хіба всі ті, хто балакає про дороги, лікарні, пенсії, низькі зарплати вчителів/лікарів, зрештою, стан армії — не шукають, як максимально відмазатися від податків чи як погратися з прописками, щоб отримати дотацію. Чи як стати на біржу праці, не збираючись нікуди влаштовуватися і торгуючи на базарі чи у переході, причому навіть не свої «надлишки» з городу продаючи, а перепродуючи завезене через Росію китайське?

Подякували: fed_lviv1

8 873

Re: Тема для розмов

ReAl написав:

... не шукають, як максимально відмазатися від податків чи як погратися з прописками, щоб отримати дотацію. Чи як стати на біржу праці, не збираючись нікуди влаштовуватися і торгуючи на базарі чи у переході, причому навіть не свої «надлишки» з городу продаючи, а перепродуючи завезене через Росію китайське?

Особисто я цілком погоджуюсь з Вашими повідомленнями, але з малою поправкою - допомагати чи не допомагати, платити чи не платити, сплачувати чи не сплачувати .... особиста справа кожного. Для прикладу, якщо хтось великий пацифіст і конче не хоче підтримувати ЗСУ це його справа, я нічого погано не скажу. Головне аби слова збігалися з вчинками, тобто не варто рвати на собі сорочку з гучними гаслами, якщо...

Ну і про розумні межі не забувати. Черговий раз для порівняння використаю мову. Якщо людина не розмовляє на українській мові це не означає, що вона менше зробила для держави, ніж будь-яка інша особа, яка розмовляє на українській мові.

8 874

Re: Тема для розмов

Ну от, прийшло щойно у приват:
«Купила на 1400 гривень окклюзійні наліпки І вчора їх і використали. Кульове поранення в грудну клітину, снайпер промазав, слава богу. Броню пробило Хлопчик живий)»
І фото. У мене не вийде забути, що я не ходив у воєнкомат.
А ви собі думайте, що відведення когось рятує. Та навіть на ділянці відведення не протрималися 7 днів без обстрілів (а потім так ніхто і не обіцяв, на інших ділянках так і взагалі). Відведення не для припинення обстрілів. Відведення для того, щоб Зеленський з Путіним побалакав. А там він як зробить грізне обличчя і голос, як на дебатах на стадіоні, Путін як зрозуміє, що він не правий…

8 875

Re: Тема для розмов

fed_lviv написав:

допомагати чи не допомагати, платити чи не платити, сплачувати чи не сплачувати .... особиста справа кожного. Для прикладу, якщо хтось великий пацифіст

Як до цього ставитися — теж особиста справа.
І особисто я ставлюся до такого пацифізму негативно. Коли війна вже йде — де-факто такий пацифізм це не «я за мир», а «мені насрать хто кого поб'є».

Вікіпедія написав:

Під час Першої та Другої світових воєн ворогуючі держави активно сприяли функціонуванню рухів, що користувались риторикою пацифістів, з метою внутрішнього ослаблення ворога.

8 876

Re: Тема для розмов

ReAl написав:

А ви собі думайте, що відведення когось рятує.

Я не думаю, що відведення це - 100% гарантування миру, спокою, процвітання і тд. Інша справа, дії нашої влади після відведення (якщо воно взагалі відбудеться), ну і звісно дії Росії. Я особисто не вірю в закінчення даного конфлікту в найближчі роки. Тому якщо можна виграти час для ЗСУ це було б добре. Ок, дехто проти відведення, які подальші дії в разі не відведення? В нас вистачить ресурсів на подальше "топтання" чи можливо є ще кращі плани - вперед? Буду дуже радий помилятися в оцінці ЗСУ.

8 877

Re: Тема для розмов

Новий полігон "Ягорлик":
Ракетні стрільби

8 878 Востаннє редагувалося dot (04.11.2019 16:22:27)

Re: Тема для розмов

Малюнки чи шрифти з чистого HTML + CSS

Подякували: /KIT\, 221VOLT, leofun013

8 879

Re: Тема для розмов

До 2014 стрільби були раз на кілька років у кращому разі, і то - як не літак, то Бровари.
Але при цьому дехто вважає, ніби всі гроші на армію розкрадаються.

8 880 Востаннє редагувалося fed_lviv (04.11.2019 18:12:13)

Re: Тема для розмов

koala написав:

До 2014 стрільби були раз на кілька років у кращому разі, і то - як не літак, то Бровари.

1. Ну якщо під час воєнного конфлікту не почати інтенсивніше готуватися, то це вже геть кепсько буде :) (для цього, хліб наводив як приклад)
2. Тут питання, які саме стрільби Ви маєте на увазі? Якщо взяти Точка-У, то якраз після Броварів (2000 рік), жодних навчальних стрільб так і по сьогоднішній день не було (буду дуже радий якщо щось пропустив).

fed_lviv написав:

... і після цього ракетні війська похоронили (хоч їх раніше почали хоронити).

Ось відео за 2019 рік, але без пуску - https://www.facebook.com/pressjfo.news/ … 4806095519
Хоч в АТО застосовували (це для загального усвідомлення, як було "добре", що наважилися застосувати навіть такий "протермінований продукт" + офіційно війни не було :( ех якби ж мали норм ОТРК ... )

Ось тут можна читнути про стан ракет до Точка-У:

25 серпня 2014
...
Оговорюсь сразу: все данные по имеющимся в ЗСУ пусковым установкам и ракетам 9М79 в России давно известны (при чем не только по количеству и типам изделий, но и их номера и год выпуска), так как после развала Союза учетные данные ГРАУ МО СССР остались в Москве. Поэтому никаких военных секретов я не выдаю.
...
Тут есть свои нюансы… фактически, ГРАУ Украины сделало хитрый финт и обошло проблему использования просроченных ракет (ввиду того, что у нас в настоящее время ракет с не истекшим сроком технической пригодности просто нет).
Первоначально ГРАУ МО Украины своим распоряжением от 17.02.1992 № 131/4/065 на свой страх и риск продлило срок технической пригодности ракетных частей (носителей) 9М79М и 9М79-1 до 16 лет (исходя из того, что СТП данных ракет был продолжен в РФ).
...
Но вот вопрос с продлением СТП боевых частей вообще не поднимался.
Согласно указаний командира в/ч 64176 (начальника ГРАУ МО СССР) от 01.03.1991 № 561/8/0505 срок технической пригодности БЧ 9Н123Ф продлен до 18 лет, а БЧ 9Н123К до 13 лет.
Так что 100% гарантии на их штатное срабатывание, увы, нет. :cry:
...
«Провентилируем» вопрос с количеством ракет на Украине.
50 ракет «из арсенала 19 рбр», якобы освидетельствованных ОАО "НПК "Конструкторское бюро машиностроения" – это явный фейк.
На Украине серийные стрельбы (для каждой партии ракет) не проводились, а наши ракеты для отстрела в Россию не отправляли.

ОАО "НПК "Конструкторское бюро машиностроения" действительно могло выполнять работы по продлению СТП 9М79-1, но не украинских, а своих. То, что в РФ выполнялись учебно-боевые пуски Точки-У в 2013 году – является косвенным подтверждением, что «свои» ракеты они освидетельствовали. И ОАО "НПК "Конструкторское бюро машиностроения" мог сообщить об этом Украине. Так это, или нет – судить не берусь.
Но цифра про 50 ракет, с якобы продолженным сроком эксплуатации, высосана из пальца.

Напомню, что 19 рбр боевых ракет в мирное время не имела, а Канатовская пртб должна была хранить для нее по 7 комплектов ракет на каждую пусковую установку.
Всего в 169 пртб (на 2009 год) было 94 шт. ракет 9М79М и 9М79-1 (ракеты 9М79М – 1987-88 годов выпуска, а 9М79-1 – 1990-91 годов выпуска). Как видно, имелся некоторый «излишек» боезапаса.

Чтоб закрыть вопрос с ракетами, следует оговориться, что ракеты 9М79М и 9М79-1 имеются не только в войсках, но еще и в арсеналах.

Берем официальный документ: «Перелік військового майна Збройних Сил, яке може бути відчужено», затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2008 р. № 1092
В нем указано, что в в/ч А0981 (с. Цибулеве Знам’янського району Кіровоградської області) имеется:
86 ракет 9М79 (1 категория, годы выпуска – 1978-1985)
18 ракет 9М79М (1 категория, годы выпуска – 1985-1989)
100 ракет 9М79-1 (2 категория, годы выпуска – 1989-1991)

То есть всего пригодных для стрельбы ракет на Украине гораздо больше, чем 50.

3. Ну якщо ж знову повертатися до ТРК Точка-У, то в СРСР, якраз навчання з пуском проводилися +- 1 раз на 2 роки

koala написав:

Але при цьому дехто вважає, ніби всі гроші на армію розкрадаються.

Якщо це на мою адресу, то прошу зауважити що я в жодному своєму повідомленні не писав, що всі гроші розкрадаються. А, ось куди та для чого вони йдуть, то вже інше ... Для прикладу, так і досі ненароджений корвет 58250 - начебто і по сьогодні "їсть" кошти :( А вся абсурдність ситуації в тому, що піднято питання - добудовувати чи ні, але не в плані що конче потрібно, а в тому, що так дешевше буде (штрафи від компаній з якими уклали договір про постачання озброєння).