10 701

Re: Тема для розмов

2042 ліл

10 702

Re: Тема для розмов

А там і 2077 недовго...

Подякували: 0xDADA11C7, Q-bart2

10 703

Re: Тема для розмов

Прихований текст
FakiNyan написав:

Мені здається, я душевнохвора людина. Не в сенсі, псих, а в сенсі, що дійсно є проблеми з чимось нематеріяльним, що часто звуть душею.
Мені сьогодні дзвякнув чувак з якоїсь соц. організації, що допомагає збирати гроші хворим дітям. Я то закинув пару гривнів, але тепер в мене конфліктують два почуття.

З однієї сторони я розумію, що в нас багато дегенератів та інвалідів, як безногих, так і безголових, але вони все одного т**хаються, та народжують дітей з різними проблемами, для вирішення котрих потрібні кошти, але так, як батьки-дегенерати не хочуть, або ж не можуть заробляти "нормальні" гроші, то вони просять ті гроші у ФОПів.

Так от, мізками я розумію, що всі люди різні та нерівні, і що для нормального існування людства потрібно, аби сильні допомагали слабшим, і це стосується не тіко физичної сили, а й матеріяльного забезпечення. Адже для мене ті двіста гривнів - практично ніщо, бо я багатий та самодостатній молодий чоловік з IQ вище від середнього, а ще я програміст, а отже - еліта українського суспільства. Якби я жив десь в 1600, то був би заможним шляхтичем, або ж якимось там лицарем та володарем замку, практично, олігархом. А правильні олігархи повинні допомагати плебсу, що повзає навколо.

З іншої ж сторони в мене в голові є легке відчуття того, що я якийсь лох, бо це ж я міг не давати ті гроші, але дав, а отже втратив їх. От не знаю, чи це від занизької самооцінки, чи від того, що в мене батьки такі, що тягнули все в хату, і для котрих вкрасти щось з роботи, то нормально. Власне, як і для більшості людей, що жили в совіцькому союзі, а дати щось на пожертву, це взагалі щось таке, від думки про що починає паморочитись в голові, бо це ж я то заробляв, і просто віддаю безкоштовно комусь іншому, а хто мені ось так от просто щось дасть, гаа??!

Але я відчуваю, що я колись вилікуюсь, і що пожертва грошей не буде викликати ні емоцій штибу "я Ісус", ні "я лошара", і то буде сприйматись так, ніби я попив водички там, або попісяв, тобто, як щось звичне та нейтральне.

Пам'ятаєте оце?
Тільки що в особисті повідомлення прийшла звітність по тому, з "платіжним дорученням" приват банка, та відео, де мати дитини, котрій збирали гроші, дякує всім за то.

Подякували: plusxx, 0xDADA11C7, Arete, ch0r_t4

10 704 Востаннє редагувалося plusxx (18.12.2020 18:51:09)

Re: Тема для розмов

FakiNyan поздоровляю Ви допомогли врятувати дитині здоров'я а може й життя . Ви молодець.

Подякували: FakiNyan1

10 705

Re: Тема для розмов

pluszz написав:

FakiNyan поздоровляю Ви допомогли врятувати дитині здоров'я а може й життя . Ви молодець.

дюже дякую

Подякували: Arete, ch0r_t2

10 706

Re: Тема для розмов

Знаєте от у мене ідеї як зробити так щоб рідні прожили довше, їх треба обстежувати на камені, інфаркти та інсульти, якби я то гроші мав то у першу чергу вони б йшли на рідних, а потім якби щось залишалось то на дітей та ін.
У Вас найбільш розвинене відчуття жалюю чи любові? ))

10 707

Re: Тема для розмов

FakiNyan написав:

пам'ятаю, як пан koala казав, що то не є добре, коли вкраїнці використовують в побуті посилання на якісь московські мемасики, і здавалося б - окей, то є старе покоління людей, котрі виросли та прожили своє дитинство в совку, тому їм кладно то зрозуміти, адже весь той совєцький антураж став вже частиною їх, а от нове покоління вже не таке, але шо я бачу... Не найдурніші люди в компанії (у Львові!) , котрим по 20 з чимось, без проблем оперують тими ж совєцькими мемасиками, як от фрази з фільмів.
Спочатку думав - ок, старе покоління помре, а нове вже буде інакше, але таке відчуття, що тепер треба чекати, поки всі 20-річні повмирають, і от покоління, що буде після них, буде більш здоровим.

Половина проблеми з совєвєвєцькими мемасиками — це чим їх замінити? Добре, якісь сучасні українські мемасики теж існують у природі, але вони займають дещо інші ніші — це або політгумор, або щось на суржику з напускною бидлуватістю, або комбінація з цих двох складових. А от щось таке з вінтажним шармом, але при цьому українське — на жаль, у полі видимості нема такого. Так, ніби в 1933 році українську мову заборонили, а тільки за Ющенка дозволили. Просто тому, що український радянський період після Розстріляного відродження прийнято показувати в виключно негативному ключі, а ввесь український культурний продукт того часу — замовчувати. Росіяни спокійно експлуатують російські радянські плака́ти, а нам щось аналогічне з українськими радянськими плакатами — ні-ні-ні, це ж совок. Те ж саме з цитатами з фільмів, музикою, літературою і т.д. — покоління 90-х знає про українську культуру 70-х переважно з п'єс Подерев'янського, які самі по собі розійшлися на цитати, але там переважно про лайно. Певний запит на культурну експлуатацію тієї епохи існує не тільки в нас — просто в американців тоді була своя Америка (занурення в середину ХХ ст. — популярна в них тема), в росіян — СРСР, який вони теж сприймають як цілком свій, а от ми свій який-не-який культурний спадок УРСР активно замовчуємо: в патріотичних колах будь-який погляд на совок у позивному ключі вважається поганим тоном (тож про соцреалістичних колгоспниць, що радісно перевиконують план, доведеться забути. Як і про архіви журналу «Перець», «Катрусин кінозал», і т.д., і т.п.), в непатріотичних колах простіше цитувати російське радянське, ніж спеціально вишукувати таке ж українське.

Подякували: wander, flatliner2

10 708

Re: Тема для розмов

P.Y. написав:

А як те реле взагалі розміщено? Чи можна, наприклад, щось покласти між ним і конфоркою, щоб знизити температуру на термореле, або причепити безпосередньо до реле радіатор? Не знаю, чи буду модити електроплитку таким чином — всередину я ще не лазив, питання суто теоретичне.

Оглянувши корпус уважніше, знайшов можливу причину неправильної поведінки плитки: деякі з вентиляційних отворів були недорізані й заліплені емаллю (що, очевидно, сприяло скупченню тепла в корпусі поблизу термореле). Виправив викруткою, заодно й інші отвори трохи порозширював. Тепер ніби краще працює, хоча, можливо, я просто почав звикати.

10 709

Re: Тема для розмов

FakiNyan написав:
koala написав:

Євреям знадобилося на це 40 років. Але в них був Мойсей. Нам буде більше потрібно.

а у нас відлік починається з 1991, чи з 2014 ?

З висоти своїх сорока років, можу сказати, що новий відлік починається кожні 10-15 років. При цьому українці продуктивного віку вперто намагаються косплеїти євреїв, тому щоразу заганяють себе в пустелю, сподіваючись, що через сорок років їхнє покоління помре, а там якось воно буде... Але в нас нема тих сорока років — ресет настає раніше. Тому див. вище: марно.

10 710

Re: Тема для розмов

https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/3749

10 711

Re: Тема для розмов

ffmpeg'у - 20 років!
https://twitter.com/FFmpeg/status/1340698413143224320

Подякували: FakiNyan, plusxx, afan.fanv, flatliner4

10 712 Востаннє редагувалося ch0r_t (22.12.2020 15:55:45)

Re: Тема для розмов

Ви згодні з подібними оцінками автора?
Коротка стаття "10 Best Programming Language to Learn in 2020."
https://www.guru99.com/best-programming-language.html
*Щось, товщина сучасних книг по Java яку автор назвав "Learning Java is simple and easy. " довіри не викликає (щоправда досвіду з нею не мав). Та і Go, з мого досвіду, доволі легка в освоєнні (хоча може то враження після С++), - але автор позначив її "Learning Difficulty: Difficult", що видалось дивним. І чому Swift від Apple там?, мені теж не зрозуміло, хоча може інтерес до нього росте в тіні, та багато чого про нього не чув останнім часом.

10 713

Re: Тема для розмов

tchort написав:

Ви згодні з подібними оцінками автора?
Коротка стаття "10 Best Programming Language to Learn in 2020."
https://www.guru99.com/best-programming-language.html
*Щось, товщина сучасних книг по Java яку автор назвав "Learning Java is simple and easy. " довіри не викликає (щоправда досвіду з нею не мав). Та і Go, з мого досвіду, доволі легка в освоєнні (хоча може то враження після С++), - але автор позначив її "Learning Difficulty: Difficult", що видалась дивним. І чому Swift від Apple там?, мені теж не зрозуміло, хоча може інтерес до нього росте в тіні, та багато чого про нього не чув останнім часом.

Абсолютно не згоден. JS має бути на першому місці.

Подякували: ch0r_t1

10 714

Re: Тема для розмов

Лажа якась, а не оцінки.
Моя версія:
1. Python
2. JS
3. БД взагалі, не тільки SQL
4. C++
5. PHP
6. Go
7. Rust

Подякували: ch0r_t1

10 715

Re: Тема для розмов

/KIT\ написав:

Лажа якась, а не оцінки.
Моя версія:
1. Python
2. JS
3. БД взагалі, не тільки SQL
4. C++
5. PHP
6. Go
7. Rust

ви зробили маленький одрук, там має бути js, а потім python
не дякуйте, що виправив вас.

10 716 Востаннє редагувалося plusxx (22.12.2020 18:22:02)

Re: Тема для розмов

1)Fortran
2) Basic
3)Turbo Pascal
4)Pascal
5)Cobol
6) Ada
7)LISP
8)Prolog
9)PL/1
10)#J
Не дякуйте  *CRAZY*  *CRAZY*  *CRAZY*

Подякували: FakiNyan1

10 717

Re: Тема для розмов

Не знаю як саме можна оцінити подібний рейтинг. Це ж залежить суто від поставленої перед собою цілі (гірше, якщо поставленої цілі як такої не існує). Скажімо, якщо є ціль вкотитися в data science, то Python + R + SQL. А от поріг входу в світ Java зараз значно вищий, навіть для трейні, не кажучи вже про джуна, однак дасть змогу вкотитися в кривавий ентерпрайз у майбутньому. Якщо є ціль стати DevOps'ом, тоді Go. Веб - тоді js. Не володію тематикою, щоб хоч якось відреагувати на решту в списку.

10 718

Re: Тема для розмов

frz написав:

Не знаю як саме можна оцінити подібний рейтинг. Це ж залежить суто від поставленої перед собою цілі (гірше, якщо поставленої цілі як такої не існує). Скажімо, якщо є ціль вкотитися в data science, то Python + R + SQL. А от поріг входу в світ Java зараз значно вищий, навіть для трейні, не кажучи вже про джуна, однак дасть змогу вкотитися в кривавий ентерпрайз у майбутньому. Якщо є ціль стати DevOps'ом, тоді Go. Веб - тоді js. Не володію тематикою, щоб хоч якось відреагувати на решту в списку.

тре оцінювати за кількістю пропозицій на ринку, та кількістю сфер, де та мова може використовуватись. Тому JS - найкращий вибір. Адже це і фронт-енд, і бек-енд, а також додатки на смартфони (правда, тут знання нативних мов теж не завадить)

10 719

Re: Тема для розмов

за кількістю пропозицій на ринку, та кількістю сфер

Там де багато пропозицій на ринку, є й багато кандидатів, тобто більша конкуренція. Хоча в цілому ринок айті зараз на боці працівників, тобто кількість вакансій більша ніж кількість кандидатів. Ще більше пропозицій в кандидата буде у випадку високого рівня володіння англійською (чи німецькою, наприклад).

Я веду до того, що звісно не варто ставити свою кар'єру на щось морально застаріле типу Pascal чи Visual Basic для Excel, однак потрібно знайти свою нішу і рухатися в цьому напрямку, не світчитися в щось зовсім інше бо просто набридло, натомість обростати суміжними технологіями в тому ж напрямку.

Подякували: ch0r_t1

10 720

Re: Тема для розмов

frz написав:

за кількістю пропозицій на ринку, та кількістю сфер

Там де багато пропозицій на ринку, є й багато кандидатів, тобто більша конкуренція. Хоча в цілому ринок айті зараз на боці працівників, тобто кількість вакансій більша ніж кількість кандидатів. Ще більше пропозицій в кандидата буде у випадку високого рівня володіння англійською (чи німецькою, наприклад).

Я веду до того, що звісно не варто ставити свою кар'єру на щось морально застаріле типу Pascal чи Visual Basic для Excel, однак потрібно знайти свою нішу і рухатися в цьому напрямку, не світчитися в щось зовсім інше бо просто набридло, натомість обростати суміжними технологіями в тому ж напрямку.

багато чув про цей "ринок", але побачити щось не можу

Подякували: flatliner1