1 Востаннє редагувалося lol.pedro (16.06.2015 16:47:52)

Тема: Фотографії php mysql

Скажіть будь-ласка як зберегти в одній ячейці більше двох посилань на зображення? і потім їх вивести?Наприклад статті зберігають в mysql,поле Id ,текст в полі текст,фотографії стовбчиках фот.стаття має 3 фотки як силки на фоткографії зберигти в ОДНІЙ ячейці і потім вивести?

2

Re: Фотографії php mysql

Google:серіалізація

3 Востаннє редагувалося DictatoR (13.06.2015 18:51:50)

Re: Фотографії php mysql

Ну як варіант можна зберігати усі силки в однин рядок розділяючи їх якимось спец символом а потім після того як ви витягните з БД поле з цими силками, розбити цей рядок на масив, нприклад:

<?php
//В змінній $Link зберігається рядок з силками,
//але щоб потім розбити ці силки на окремі, нам потрібно придумати якийсь роздільник
//можна використовувати якийсь символ, але в силці це недоречно, тому я розділив їх так <separation>
//ви можитеїх розділити якось по-своєму
$link = 'site.com/img/this_image.jpg<separation>site.com/img/this_image_2.jpg<separation>site.com/img/this_image_3.jpg';

//Рлзбиваємо рядок з силками на окремі і зберігаєм їх в масиві
$link_array = explode('<separation>',$link);

//переглядаємо результат
print_r($link_array);

//виводить
Array ( 
          [0] => site.com/img/this_image.jpg 
          [1] => site.com/img/this_image_2.jpg 
          [2] => site.com/img/this_image_3.jpg 
)
//тобто перша силка буде доступна так
$link_array[0];
//далі думаю зрозуміло
?>
Подякували: lol.pedro1

4

Re: Фотографії php mysql

...що також апріорі є видом серіалізації

Подякували: lol.pedro1

5

Re: Фотографії php mysql

А добре про сеарилізацію прочитав.А якщо я наприклад потім знову хочу докинути в масив фотку знов потрібно розсереалізовувати unserialize додавати потім знов додавати в масив і сеарелізувати і давати запит до mysql  UPDATE???типу так як?Правильно я зрозумів?Чи є якийсь інший спосіб для обновленя,або взагалі зберігання силок і додавання нових?тут чорт голову може зломати)

6

Re: Фотографії php mysql

lol.pedro, якщо це для вас заскладно - я б всерйоз задумався про зміну професії

7

Re: Фотографії php mysql

Ай молодець)а хтось тут є хто знає nginx?

8

Re: Фотографії php mysql

Якби ще питання звучало не так абстрактно... бо "а хтось тут є хто знає Біблію" якось теж незрозуміло - чи то просто, хто знає про її існування, чи виключно пошук свідків Є...

9

Re: Фотографії php mysql

serialize() даних для запису в бд
unserialize() при виводi з бд

Подякували: Djalin1

10

Re: Фотографії php mysql

Просто таке запитання по Nginx.ми маємо папки А, пака Б, папка В.Ми задопомогою php якщо файл має починається на А кидаєм в папку А і так дальше.До Nqinx приходить силка з файлом який має назву А як йому сказати щоб він шукав в А?)Деревовидна файлова система.

11

Re: Фотографії php mysql

lol.pedro, nginx rewrite

Подякували: Djalin, lol.pedro2

12

Re: Фотографії php mysql

$arr = array('test1','test2');
$s = serialize($arr);
//пишемо в бд $s
//i при виводi
$up = unserialize($s);
$up[] = 'test3'; //новi данi
$new = serialize($up); //серiалiзовано з новими даними
Далi UPDATE поля в бд на $new

13

Re: Фотографії php mysql

ясно дякую.а так якщо взяти фейзбук або інстаграм великі проекти там всюди іде сереалізація? і потім додавання значення значення в таблицю і потім якщо хтось хоче видалити фотку наприкликлад не тільки з таблиці силку але й папки як це зробити?

14

Re: Фотографії php mysql

lol.pedro, а на підставі чого ви вирішили, що фейсбук або інстаграм деінде будь-кому публікують свої методи роботи?

15

Re: Фотографії php mysql

функцiя unlink()

16

Re: Фотографії php mysql

Lordie, того що він перший був на php.фейзбук випустив книжку з своєю документацією)візьмемо якісь менші проекти mail.ru )

17

Re: Фотографії php mysql

lol.pedro, хто чого був перший?
Читайте документацію, розробляйте власний продукт - а не дивіть в кого як аби скопіювати.

18

Re: Фотографії php mysql

Lordie написав:

lol.pedro, хто чого був перший?
Читайте документацію, розробляйте власний продукт - а не дивіть в кого як аби скопіювати.

В даному випадку іде мова аби не використовувати те що вже пройшло і про нього забули)

19

Re: Фотографії php mysql

lol.pedro написав:
Lordie написав:

lol.pedro, хто чого був перший?
Читайте документацію, розробляйте власний продукт - а не дивіть в кого як аби скопіювати.

В даному випадку іде мова аби не використовувати те що вже пройшло і про нього забули)

Це залежить від ідеї та функціоналу самого продукту, а не конкретних використовуваних засобів програмування

20

Re: Фотографії php mysql

Менi здаэться,що серiалiзацiя при великих обэмах даних - зайве..