8 881

Re: Тема для розмов

Цієї весни я вперше за багато років пожалкував, що десь в близько 1996 відмовився відсилати резюме у Texas Instruments. Тобто на лист «будь ласка, вишліть резюме якомога швидко» (asap) я відповів «вибачте, я не маю планів переїздити у США». Це був другий їхній лист, вже особисто мені у відповідь на мою відповідь на розсилку по якійсь базі адрес, зібраній по ньюсгрупах/ехах.
Тоді я трохи подумав, і відмовився. Швидше за все, мене і не взяли б, знайшли б когось ліпшого.
Але я відмовився від самої думки, хоча в ті часи дехто з моїх знайомих так виїхав.
А зараз пожалкував.
І, якщо чесно, за цей жаль мені соромно більше, ніж за те, що я не ходив у воєнкомат.

Подякували: 221VOLT1

8 882

Re: Тема для розмов

varkon написав:

побіг шукати як відмазаться.

А це взагалі масове явище.
Хіба всі ті, хто балакає про дороги, лікарні, пенсії, низькі зарплати вчителів/лікарів, зрештою, стан армії — не шукають, як максимально відмазатися від податків чи як погратися з прописками, щоб отримати дотацію. Чи як стати на біржу праці, не збираючись нікуди влаштовуватися і торгуючи на базарі чи у переході, причому навіть не свої «надлишки» з городу продаючи, а перепродуючи завезене через Росію китайське?

Подякували: fed_lviv1

8 883

Re: Тема для розмов

ReAl написав:

... не шукають, як максимально відмазатися від податків чи як погратися з прописками, щоб отримати дотацію. Чи як стати на біржу праці, не збираючись нікуди влаштовуватися і торгуючи на базарі чи у переході, причому навіть не свої «надлишки» з городу продаючи, а перепродуючи завезене через Росію китайське?

Особисто я цілком погоджуюсь з Вашими повідомленнями, але з малою поправкою - допомагати чи не допомагати, платити чи не платити, сплачувати чи не сплачувати .... особиста справа кожного. Для прикладу, якщо хтось великий пацифіст і конче не хоче підтримувати ЗСУ це його справа, я нічого погано не скажу. Головне аби слова збігалися з вчинками, тобто не варто рвати на собі сорочку з гучними гаслами, якщо...

Ну і про розумні межі не забувати. Черговий раз для порівняння використаю мову. Якщо людина не розмовляє на українській мові це не означає, що вона менше зробила для держави, ніж будь-яка інша особа, яка розмовляє на українській мові.

8 884

Re: Тема для розмов

Ну от, прийшло щойно у приват:
«Купила на 1400 гривень окклюзійні наліпки І вчора їх і використали. Кульове поранення в грудну клітину, снайпер промазав, слава богу. Броню пробило Хлопчик живий)»
І фото. У мене не вийде забути, що я не ходив у воєнкомат.
А ви собі думайте, що відведення когось рятує. Та навіть на ділянці відведення не протрималися 7 днів без обстрілів (а потім так ніхто і не обіцяв, на інших ділянках так і взагалі). Відведення не для припинення обстрілів. Відведення для того, щоб Зеленський з Путіним побалакав. А там він як зробить грізне обличчя і голос, як на дебатах на стадіоні, Путін як зрозуміє, що він не правий…

8 885

Re: Тема для розмов

fed_lviv написав:

допомагати чи не допомагати, платити чи не платити, сплачувати чи не сплачувати .... особиста справа кожного. Для прикладу, якщо хтось великий пацифіст

Як до цього ставитися — теж особиста справа.
І особисто я ставлюся до такого пацифізму негативно. Коли війна вже йде — де-факто такий пацифізм це не «я за мир», а «мені насрать хто кого поб'є».

Вікіпедія написав:

Під час Першої та Другої світових воєн ворогуючі держави активно сприяли функціонуванню рухів, що користувались риторикою пацифістів, з метою внутрішнього ослаблення ворога.

8 886

Re: Тема для розмов

ReAl написав:

А ви собі думайте, що відведення когось рятує.

Я не думаю, що відведення це - 100% гарантування миру, спокою, процвітання і тд. Інша справа, дії нашої влади після відведення (якщо воно взагалі відбудеться), ну і звісно дії Росії. Я особисто не вірю в закінчення даного конфлікту в найближчі роки. Тому якщо можна виграти час для ЗСУ це було б добре. Ок, дехто проти відведення, які подальші дії в разі не відведення? В нас вистачить ресурсів на подальше "топтання" чи можливо є ще кращі плани - вперед? Буду дуже радий помилятися в оцінці ЗСУ.

8 887

Re: Тема для розмов

Новий полігон "Ягорлик":
Ракетні стрільби

8 888 Востаннє редагувалося dot (04.11.2019 16:22:27)

Re: Тема для розмов

Малюнки чи шрифти з чистого HTML + CSS

Подякували: /KIT\, 221VOLT, leofun013

8 889

Re: Тема для розмов

До 2014 стрільби були раз на кілька років у кращому разі, і то - як не літак, то Бровари.
Але при цьому дехто вважає, ніби всі гроші на армію розкрадаються.

8 890 Востаннє редагувалося fed_lviv (04.11.2019 18:12:13)

Re: Тема для розмов

koala написав:

До 2014 стрільби були раз на кілька років у кращому разі, і то - як не літак, то Бровари.

1. Ну якщо під час воєнного конфлікту не почати інтенсивніше готуватися, то це вже геть кепсько буде :) (для цього, хліб наводив як приклад)
2. Тут питання, які саме стрільби Ви маєте на увазі? Якщо взяти Точка-У, то якраз після Броварів (2000 рік), жодних навчальних стрільб так і по сьогоднішній день не було (буду дуже радий якщо щось пропустив).

fed_lviv написав:

... і після цього ракетні війська похоронили (хоч їх раніше почали хоронити).

Ось відео за 2019 рік, але без пуску - https://www.facebook.com/pressjfo.news/ … 4806095519
Хоч в АТО застосовували (це для загального усвідомлення, як було "добре", що наважилися застосувати навіть такий "протермінований продукт" + офіційно війни не було :( ех якби ж мали норм ОТРК ... )

Ось тут можна читнути про стан ракет до Точка-У:

25 серпня 2014
...
Оговорюсь сразу: все данные по имеющимся в ЗСУ пусковым установкам и ракетам 9М79 в России давно известны (при чем не только по количеству и типам изделий, но и их номера и год выпуска), так как после развала Союза учетные данные ГРАУ МО СССР остались в Москве. Поэтому никаких военных секретов я не выдаю.
...
Тут есть свои нюансы… фактически, ГРАУ Украины сделало хитрый финт и обошло проблему использования просроченных ракет (ввиду того, что у нас в настоящее время ракет с не истекшим сроком технической пригодности просто нет).
Первоначально ГРАУ МО Украины своим распоряжением от 17.02.1992 № 131/4/065 на свой страх и риск продлило срок технической пригодности ракетных частей (носителей) 9М79М и 9М79-1 до 16 лет (исходя из того, что СТП данных ракет был продолжен в РФ).
...
Но вот вопрос с продлением СТП боевых частей вообще не поднимался.
Согласно указаний командира в/ч 64176 (начальника ГРАУ МО СССР) от 01.03.1991 № 561/8/0505 срок технической пригодности БЧ 9Н123Ф продлен до 18 лет, а БЧ 9Н123К до 13 лет.
Так что 100% гарантии на их штатное срабатывание, увы, нет. :cry:
...
«Провентилируем» вопрос с количеством ракет на Украине.
50 ракет «из арсенала 19 рбр», якобы освидетельствованных ОАО "НПК "Конструкторское бюро машиностроения" – это явный фейк.
На Украине серийные стрельбы (для каждой партии ракет) не проводились, а наши ракеты для отстрела в Россию не отправляли.

ОАО "НПК "Конструкторское бюро машиностроения" действительно могло выполнять работы по продлению СТП 9М79-1, но не украинских, а своих. То, что в РФ выполнялись учебно-боевые пуски Точки-У в 2013 году – является косвенным подтверждением, что «свои» ракеты они освидетельствовали. И ОАО "НПК "Конструкторское бюро машиностроения" мог сообщить об этом Украине. Так это, или нет – судить не берусь.
Но цифра про 50 ракет, с якобы продолженным сроком эксплуатации, высосана из пальца.

Напомню, что 19 рбр боевых ракет в мирное время не имела, а Канатовская пртб должна была хранить для нее по 7 комплектов ракет на каждую пусковую установку.
Всего в 169 пртб (на 2009 год) было 94 шт. ракет 9М79М и 9М79-1 (ракеты 9М79М – 1987-88 годов выпуска, а 9М79-1 – 1990-91 годов выпуска). Как видно, имелся некоторый «излишек» боезапаса.

Чтоб закрыть вопрос с ракетами, следует оговориться, что ракеты 9М79М и 9М79-1 имеются не только в войсках, но еще и в арсеналах.

Берем официальный документ: «Перелік військового майна Збройних Сил, яке може бути відчужено», затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2008 р. № 1092
В нем указано, что в в/ч А0981 (с. Цибулеве Знам’янського району Кіровоградської області) имеется:
86 ракет 9М79 (1 категория, годы выпуска – 1978-1985)
18 ракет 9М79М (1 категория, годы выпуска – 1985-1989)
100 ракет 9М79-1 (2 категория, годы выпуска – 1989-1991)

То есть всего пригодных для стрельбы ракет на Украине гораздо больше, чем 50.

3. Ну якщо ж знову повертатися до ТРК Точка-У, то в СРСР, якраз навчання з пуском проводилися +- 1 раз на 2 роки

koala написав:

Але при цьому дехто вважає, ніби всі гроші на армію розкрадаються.

Якщо це на мою адресу, то прошу зауважити що я в жодному своєму повідомленні не писав, що всі гроші розкрадаються. А, ось куди та для чого вони йдуть, то вже інше ... Для прикладу, так і досі ненароджений корвет 58250 - начебто і по сьогодні "їсть" кошти :( А вся абсурдність ситуації в тому, що піднято питання - добудовувати чи ні, але не в плані що конче потрібно, а в тому, що так дешевше буде (штрафи від компаній з якими уклали договір про постачання озброєння).

8 891

Re: Тема для розмов

на українському форумі травіану,
коли ще існувала українська зона цієї браузерної стратегії,
була аналогічна даній тема, де рахували до мільйона (1 000 000-ного повідомлення в темі),
а в перший пост записували, хто написав повідомлення з красивим номером (777, 12345, і так далі)

:D нікому не цікаво вести таку ж "статистику красивих чисел" в цій же темі?))

8 892

Re: Тема для розмов

А що вже нема українських серверів травіану?

Подякували: 221VOLT1

8 893

Re: Тема для розмов

Vo_Vik написав:

А що вже нема українських серверів травіану?

німці порахували, що українська зона їм фінансово не вигідна, та об'єднали з рашею
*NO* був травіан, та закінчився... німці прогавили популярність смартфонів, і гравці перетекли в різні клаш-оф-кланс

8 894

Re: Тема для розмов

кому цікавий haskell та ФП —
на 24-те збирається мітапчик у Львові
https://телеграм/lvivhaskell

Прихований текст

прошу не матюкатись на російську -- imho хлопцям з Харкова можна пробачити ))

8 895

Re: Тема для розмов

Варто тоді вже й Rust мітап прорекламувати

https://телеграм/peerlab_lviv_rust

Подякували: 221VOLT1

8 896

Re: Тема для розмов

Ех, Московською.

8 897

Re: Тема для розмов

dot написав:

Ех, Московською.

вам хтось забороняє прийти на мітап зі львівською?))

8 898 Востаннє редагувалося 221VOLT (10.11.2019 01:01:54)

Re: Тема для розмов

тут, ля, постійно хтось скиглить
"треба підтримувати українську, спілкуватись українською, розбудовувати український інтернет"

запитання до цих кадрів --
осьо про TON та розробку для блокчейнів TON
я можу почитати та поспілкуватись російською
на форумі https://tontalk.org/ та у чатах https://телеграм/tondev_ru + https://телеграм/ton_talks

є і чат англійською -- https://телеграм/tondev_en

запитання -- де українські ресурси?
де і чому ви спите, будівельники українського?
чи вам тільки покритикувати, какашками покидатись є бажання та сили, а щось реально робити -- ні?

вангую -- з часом TON буде покруче біткоіна, популярніше, та дорожче (з урахуванням кількості монет та оборотів)

і ви всі, великі критики та великі будівельники, зараз втрачаєте свій шанс --
показати не словом, а ділом, як ви насправді турбуєтесь про українське )

чи ви будете писати про TON через 10 років після запуску (українською), як і про біткоін почали писати?))

"критикуеш -- пропонуй, пропонуєш -- роби!"

якщо що -- я код на хаскелі писатиму, а організовувати чати, форум, перекладати доки -- мені лінь
з іншої сторони -- я наче і не кричав "фу, російська! а де українська? українською повинно все завжди бути!!"

Подякували: 0x9111A1

8 899

Re: Тема для розмов

221VOLT написав:

де українські ресурси?

Тут. Ви можете почитати та поспілкуватись українською тут.
Інша справа, що конкретно про TON поки нема теми, але ніщо заважає створити її.

221VOLT написав:

де і чому ви спите, будівельники українського?

Вдома, із-за потреби.

221VOLT написав:

чи вам тільки покритикувати, какашками покидатись є бажання та сили, а щось реально робити -- ні?

чи ви будете писати про TON через 10 років після запуску (українською), як і про біткоін почали писати?))

На цьому моменті в мене склалось відчуття, що це було написано для якогось конкретного користувача, але мені не ясно, для якого.

Подякували: 221VOLT, ostap34PHP2

8 900

Re: Тема для розмов

Ну мабуть тому, що то російський проект.