12 161 Востаннє редагувалося ch0r_t (30.08.2021 21:21:38)

Re: Тема для розмов

frz написав:

А вже потім, після здобуття практичних навиків, я би читав книжки, бо в такому випадку теорія лягає на розуміння про що саме йде мова.

...

http://replace.org.ua/extensions/om_images/img/612d2d757dbd8/A_girl_with_a_headache.jpg

no. just...just no.

Подякували: leofun011

12 162 Востаннє редагувалося ch0r_t (30.08.2021 22:01:55)

Re: Тема для розмов

disclaimer: Objective scientific statement. (And not my personal thought.)

Still a bs approach.

Бо інакше вже занадто нагадує один епізод з одного анімованого шоу.
https://youtu.be/GNKlViAb5zE?t=34

Подякували: Yola, leofun012

12 163 Востаннє редагувалося frz (30.08.2021 22:38:56)

Re: Тема для розмов

Прихований текст

... а потім отакі, як пан тчорт, ганяють на співбесідах по визначеннях наче штудента... - покажіть спершу свій код, пане екзаменаторе... (наболіле)

а коли ґуґлиш (бо це ж найприродніша поведінка будь-якого девелопера під час повсякденного робочого дня), то говорять "ми чуємо як ви тайпаєте по клаві, розповідайте з пам'яті"

"ніколи не кажи ніколи", та все ж скажу - при здоровому ґлузді працювати на вітчизняні компанії більше не буду, хіба що заженуть в ґетто (сподіваюся що ні)

інша річ - іноземна компанія: співбесіда з hr для галочки, далі поговорили з СТО про космічні кораблі, дали офлайн тестове і користуйся чим хочеш, бо головне результат, а що ти там ґуґлив в сусідньому вікні, нікого не стосується.

моє суто суб'єктивне: часи академічних знань - це з минулого століття, зараз цінується миттєво наґуґлити і застосувати свої щойно набуті знання; в складніших питаннях типу відсутності твердої математичної бази це не допоможе, звісно.

звісно що академічні знання як додаток до вміння миттєво наґуґлити - це лише плюс, та тепер коли новий фреймворк з'являється швидше ніж тираж книжки щодо минулого фреймворка встиг розійтися по крамницях...

лише твердо закріпив знання databricks, як в світлу голову начальства прийшла думка мігрувати все на dbt - успіхів у вивченні академічної теорії по книжці, пане тчорте (без образ).

зрештою, знімаю капелюха перед тими, хто має час і натхнення читати книжки і при цьому встигати мігрувати продакшн між різними системами.

12 164 Востаннє редагувалося ch0r_t (30.08.2021 23:28:53)

Re: Тема для розмов

Забагато змішано ниток-думок, тож не зможу відповісти/написати акуратно як треба. Не маю ні енергії ні часу на те. (теж, звісно, без ніяких образ пане frz).
Одне тільки скоріше самоочевидно - ми трохи з різних світів/сфер, не на тій мові пишемо, не ті розслідуємо технології, не ті ж самі вицілюємо і переслідуємо штуки. Подібно інтересам...Різні речі причинилися до формування або спотворення(як подивитися) світосприйняття.

12 165

Re: Тема для розмов

Прихований текст

Без образ, пане тчорте, та припускаю що у вас мабуть досить багато вільного часу і порівняно небагато (if at all) прод-тікетів, звідси й переконання що шліфувати академічні знання за допомогою підручника - святий обов'язок кожного девелопера, котрий хоче відрізнятися від відвідувача дитячого садочка... Не знаю як ще можна обговорити цю тему без притягування за вуха особистого бекґраунда.

12 166

Re: Тема для розмов

На роботі розповідали про таких типів. Казали — може все шо хоч розповісти, і як робити, але код писати у нього не дуже виходило.

12 167 Востаннє редагувалося ch0r_t (31.08.2021 12:09:39)

Re: Тема для розмов

2 frz починаючи з однієї моєї теми, це вже, ймовірно десь 6-те хибне припущення про мої переконання, погляди й те що я мав на увазі.
Може звісно проста похибка в інтерпретації... Не знаю як ви там вчилися комунікувати і розуміти людей чи хто тренував - та я б вже точно попросив гроші назад. Маєте якось вчитися стріляти точніше.

12 168

Re: Тема для розмов

Чіпи сьогодні — як нафта/газ у 1970-тих.
Європа дострибалася тоді у бажанні «багато дешевого», хоч США і попереджали, і просили того не робити,
але Європа залізла у залежність від Росії.
А в ці десятиліття так само преться у залежність від Китаю, який так само нахабніє:
https://www.eenewsanalog.com/news/repor … us-driving

Подякували: FakiNyan, 0xDADA11C7, ch0r_t, flatliner4

12 169

Re: Тема для розмов

Навіть не знаю, краще цей короткий довідник по git у картинки чи у розділ про системи контролю версій.
https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C4E22AQFLaQncKyhPuA/feedshare-shrink_1280/0/1629794864647?e=1633564800&v=beta&t=bqHsqjuekigDB5MXNhojzfI146OrpUoJl9cE8aQWNN4

Подякували: FakiNyan, ch0r_t, P.Y., dot, flatliner, 0xDADA11C76

12 170

Re: Тема для розмов

Починаю оце задумуватись про те, що таке відпочинок.
Я завше вважав, що відпочинок - це коли я займаюсь тим, що мені подобається. Це може бути якась комп'ютерна гра, або написання коду для свого проєкту. Вчора мав температуру, але все одно сидів ввечері, і писав код. Мені на той момент здавалось, що я маю розібратись з черговою задачою - "дотиснути її".
Сьогодні я ту задачу вирішив на 99% і під кінець помітив іншу проблєму. І тут думкаю собі - дуже хочеться вирішити її, але я вже втомлений, і вже пізно, і треба відпочивати. Тобто, виходить так, що навіть коли щось дуже цікавить та приносить задоволення, це не завше є відпочинком.

12 171

Re: Тема для розмов

tchort, frz, щодо вашої дискусії про теорію/практику.
Теорія, що не підкріплюється практикою — погано, бо все те штудіювання невідомо чи взагалі десь осіло в голові. Це ми тільки думаємо, що прочитали й запам'ятали — а насправді те, що не використовується, втрачається досить швидко. Це не рахуючи того, що в книжках багато місця може займати« пуста порода», яка вам ніколи не знадобиться, корисна інформація може розбавлятися мотиваційною водичкою (великий розмір книги ще нічого не означає) — щоб відсіяти неважливе, бажано мати можливість порівняти теорію з практикою.

Практика без теоретичного розуміння — теж погано. Так, звичайно, можна без проблем нагуглити готове рішення, вставити його у свій код, і це працюватиме — більше того, всі так роблять. Але, по-перше, щоб навіть вставити його, якісь основи вам треба розуміти. Щоб нагуглити щось — вам треба знати, що́ саме ви шукаєте, і чому половина прикладів, що нагуглились, вашої задачі не стосуються. Якщо нема готового розв'язку всієї задачі, ви можете пошукати вирішення якоїсь подібної задачі й підігнати її під свою — тільки ж для цього вам треба розуміти, що́ в ній відбувається. Поки ви бачите там лише магію — цього не станеться. Знати, як там усе влаштовано зсередини, необхідно, щоб самостійно робити якісь осмислені дії.

Очевидно, вивчення чогось нового вимагає і теорії, і практики. Має бути якась задача (бажано, практична, хоч і нескладна), для якої вивчаний інструмент добре підходить. Але перед цим має бути книжка з основ предмету, щоб ви взагалі розуміли, нащо казати «джахалай-махалай» і чому лампочка після того блимає. Під рукою має бути довідник, де описується функціонал цього інструменту, або ж ви маєте вміти користуватися вбудованою довідкою (якщо є). Книжка також потрібна, щоб ви взагалі подивилися на деякі речі, про існування яких самі б не здогадалися, і які можуть суттєво прискорити вашу роботу (або сповільнити, коли-як), або які в більшості випадків непотрібні, але зрідка необхідні просто вкрай.

Подякували: ch0r_t, flatliner2

12 172

Re: Тема для розмов

comport написав:

Відпочинок - це зміна, чередування (є таке слово?) або чергування діяльності,

В українській — чергування, в російській — чередование. В українській мові череда — це, в першу чергу, корови, і ще рослина з такою назвою, тоді як у російській — одне із слів на позначення послідовності, черги.

Подякували: ch0r_t, koala2

12 173 Востаннє редагувалося frz (02.09.2021 03:30:23)

Re: Тема для розмов

FakiNyan написав:

відпочинок - це коли...

...задіяний в основний час набір нейрозв'язків А працює "в холосту", бо їхній власник-програміст перемкнувся на зовсім інший вид діяльності (скажімо, доїть козу), при якій задіяний інший набір нейрозв'язків Б. Тобто відпочинок особи - це насправді необов'язково фізичний стан спокою (вилежування), бо в цей час на фоні свідомість може продовжувати програмувати, натомість це відпочинок її основного набору нейрозв'язків через навмисне переведення в інше середовище, де пасивне програмування на фоні неможливе або ж суттєво ускладнене; у такий спосіб, припускаю, електрику перемикають на допоміжну електромагістраль аби зробити профілактику на основній.

дисклеймер

усі вищезгадані псевдонаукові терміни взято зі стелі, оскільки ні в автора допису, ні в переважної більшості читачів нема відповідної освіти щоб оперувати дійсно науковими поняттями

12 174

Re: Тема для розмов

Хіба не розкішна штука...

https://www.youtube.com/watch?v=GjbcvqEOIuE

Подякували: flatliner, leofun012

12 175

Re: Тема для розмов

В мене вже починає формуватися недовіра до ПЗ відносно великого розміру, якщо значна частина його написана на C.
Чи є ці Фройдові страхи ірраціональними? Може хто поділиться експертною думкою.

Подякували: leofun011

12 176 Востаннє редагувалося koala (02.09.2021 13:21:49)

Re: Тема для розмов

tchort написав:

В мене вже починає формуватися недовіра до ПЗ відносно великого розміру, якщо значна частина його написана на C.
Чи є ці Фройдові страхи ірраціональними? Може хто поділиться експертною думкою.

Патч Барміна невеликий і не на C.
Ну і так, C - це мова 60-70-х років. Вона не була призначена для великих проєктів, не призначена й зараз.

Подякували: ch0r_t, leofun012

12 177 Востаннє редагувалося ch0r_t (02.09.2021 13:46:13)

Re: Тема для розмов

Заждіть, звісно ви маєте на увазі "великих проектів" зараз, а не минулого часу. Інакше, це не те що я пам'ятаю, з історії, - вона саме й була створена/призначена для "великих проектів".

Тобто я зрозумів, ідею за тим вашим повідомленням, обмеження мови й труднощі які потягне за собою множення рядків...але. Один біс, не знаю куди я з цим зібрався.
Просто, відчувається все це, якось дивно. Контрінтуїтивно. Вже певно що, мають бути якісь методи, яких треба триматися при використанні того "мовного" інструменту для великих проектів. Тобто, Linux же - існує. І тим не менш, щось не так, і чесно кажучи, я не зовсім розумію що.

Подякували: koala, leofun012

12 178

Re: Тема для розмов

Ну... так. Для великих проєктів 60-70-х. Які зараз уже не виглядають такими великими.
А Linux... Гуглохром містить десь таку саму кількість рядків сирцевого коду, як і ядро.

Подякували: flatliner1

12 179

Re: Тема для розмов

Якщо проект стає великим, то не чи не слід почати його розбивати на окремі незалежно створювані модулі та середовище для їх інтеграції? Напр., роздутий браузер перетворюємо на легкий розширюваний браузер і купу плагінів до нього.

12 180

Re: Тема для розмов

HTML парсер це монстр, тому нормальної плугінної моделі бути не може. Мені, як розробнику малварі, зрозумілий таких хід думок, але сам веб поламаний зі своїми RFC, тому нормальної модульності бути не може.

Подякували: ch0r_t1