13 461

Re: Тема для розмов

Та купа історій, коли дали повістку, і все, за 5 хвилин пройшов комісію і пішов служити. Повно такого, але це не покажуть по телемарафоні. Але річ ще в іншому.
Мене до усрачки бісить лицемірство. Коли людина втекла в польшу , і звідти пише "воюйте! Ніякого миру з кацапами!!! війна до кінця". Так або іди сам воюй, або закрий рот і не пиши!!!! Я не хочу стати інвалідом чи вмерти заради лицемірів чи влади.
Я купу років платив податки на ту срану армію, і де вона зараз? Чому я маю йти робити роботу солдатів? Це їх професія воювати! Вони самі вибрали такий шлях. Чому наша зелена влада не може заплатити найманцям?? Та багато чому, але що тут казати, нажаль ні Зе ні По не сидять тут.

Подякували: Tarpan87, bebyk2

13 462

Re: Тема для розмов

kant12 написав:

Чому я маю йти робити роботу солдатів? Це їх професія воювати! Вони самі вибрали такий шлях.

Професійної армії не було в нас ніколи. Щоб могла існувати професійна, треба а) добре фінансувати армію в мирний час, і б) проводити розстріли генералів, що закопують те фінансування в себе на дачах.
Це складно, тому маємо щось більш бюджетне з призовом і добровольцями. Добровольців могло б бути більше, якби суспільство було більш ідеологічно вмотивованим. Щоб працювала ідеологічна обробка через культурно-інформаційну сферу, треба а) добре фінансувати цю сферу в мирний час, б) проводити розстріли за неадекватне використання цих фінансів, в) мати ідеологічно вмотивовану владну верхівку.
Це складно, тому маємо телемарафон друзів президента, артистів, залежних від фінансування з запоребрика, і серіали з дебільним гумором. Навіть адекватної ідеології на папері в держави нема.

Тому лишається тільки наловити тих, хто погано бігає, і воювати ними.

Подякували: Yola1

13 463

Re: Тема для розмов

kant12 написав:

Я купу років платив податки на ту срану армію, і де вона зараз?

Ви віддавали ваші податки грабіжникам. Що ви робили, щоб ці податки пішли на розвиток армії? Ви ходили на якісь мітинги, судові засідання, якось інакше боролись із хабарництвом? Якщо так, то у вас є моральне право ставити таке питання. Але робили ви цього чи ні це не знімає з вас і не накладає на вас обов'язки із захисту держави.

kant12 написав:

Чому я маю йти робити роботу солдатів?

Ось чому

Конституція написав:

Стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України; громадяни відбувають військову службу відповідно до закону.

kant12 написав:

Це їх професія воювати! Вони самі вибрали такий шлях.

Кожна людина вільна змінити свій вибір будь-коли. Звісно, за це може бути визначене покарання.

kant12 написав:

Чому наша зелена влада не може заплатити найманцям?? Та багато чому, але що тут казати, нажаль ні Зе ні По не сидять тут.

Мабуть найманців багато набрати б не вдалось, а ось не віддати Південь і добре забезпечити армію можна було б (зато ми зараз відбудовуємо лижні курорти і дороги до них замість дронів). Тоді війна була б зовсім інша і втрат набагато менше, і мобілізаційний ресурс був би більшим (до речі, зокрема якби не випускали за хабарі, то теж був би більшим).

13 464 Востаннє редагувалося P.Y. (18.08.2023 22:33:45)

Re: Тема для розмов

Що робиться за хабар, те робиться й за знайомством. Знайомства потрібні і для того, щоб це взагалі працювало — поодинокий хабарник з печаткою сам з країни ухилянта не випустить, потрібна співпраця між кількома людьми з печатками. Імовірно, для родичів/друзів/впливових осіб та їх рідні ця послуга доступна і без хабаря. Хабар — це вже «демократизована» версія корупційної послуги, що вільно купується й продається, а не перебуває в користуванні вузького кола привілейованих. Справжнє ім'я корупції — не хабарництво, а кумівщина.

13 465

Re: Тема для розмов

Підождіть, як це "нема армії"? Та ж ваш кумир, ваш гетьман сивочолий створив цю саму армію! Я про армавір чув з кожної праски, навіть на форумі усі писали. А тепер вже нема??? Перевзулись в польоті?

А за найманців - та платити по 5к баксів в місяць, негри, афганці набігли би зразу. Але правда, краще купити будинок в Барселоні за ті гроші , а воювати підуть селяни, один фіг роботи нема для них.

13 466 Востаннє редагувалося P.Y. (18.08.2023 22:32:16)

Re: Тема для розмов

Чи достатньо ми довіряємо неграм з афганцями, щоб масово їх озброювати на нашій території?
Якщо армія складатиметься переважно з іноземних найманців, то що їм заважає організувати військовий переворот і поставити головним свого генерала-найманця?  І що їм заважає потім відновити призовну систему, а самим скуповувати нерухомість у Барселоні?

Подякували: Yola1

13 467

Re: Тема для розмов

P.Y., то йдіть ви воювати, чому не йдете? Добре так говорити, сидячи вдома (чи в Польщі, як тут ще пан пише патріотичне). Зараз почую - "я хворий, я інвалід, як призовуть то піду..".
А я не хочу! Хай за мене йде воювати негр чи афганець.

13 468

Re: Тема для розмов

Призвати можуть кожного. За час повномасштабного вторгнення нікуди з Києва не виїжджав, тому, теоретично, призвати можуть і мене (чи пройду комісію — ХЗ, але отримати повістку деяка ймовірність є).

Втім, у мене склалось суб'єктивне враження, що в Києві мобілізація якось млявіше працює, ніж в областях. Бояться масового невдоволення в столиці, тому не дуже напосідають?

13 469

Re: Тема для розмов

Давня історія з найманцями.

13 470

Re: Тема для розмов

Є одна складність: армія, що формується з населення країни шляхом призову, ефективна, в першу чергу, в національних державах. Для Ізраїлю така система чудово працює — солдати чітко розуміють, хто вони і заради чого воюють.
Історичний перехід від феодальних монархій до національних держав-республік і перехід від армії лицарів до армії солдатів-рекрутів — речі, пов'язані між собою.

Тепер візьмімо сучасну Україну. Теоретично, національна держава. На практиці, з неї вперто силкуються виліпити щось позбавлене власного обличчя. Той же сивочолий про армію-мову-віру тільки під перевибори заспівав — до того він більше тяжів до чогось компромісно-невизначеного. Чогось принципово іншого в його наступника я теж не бачу — уникає гострих кутів, заграє з націонал-патріотами, коли припече, але не схоже, що українськість України має для нього цінність сама по собі. За цю державу не шкода було б померти, якби була впевненість, що воюєш за Україну, а не порожній муляж на її місці, який побудують, тільки-но війна скінчиться й відпаде потреба в націонал-патріотичній риториці.

Подякували: Yola1

13 471

Re: Тема для розмов

P.Y. написав:

Щоб працювала ідеологічна обробка через культурно-інформаційну сферу, треба

...щоби був масовий рух, що складається з людей, які цієї ідеології дотримувалися не лише у зовнішніх атрибутах, а справді цікавилися і жили нею. Ви можете зауважити, що існує... втім, спробуйте. Я щиро хочу помилятися та упускати щось з виду.

13 472 Востаннє редагувалося P.Y. (19.08.2023 03:08:55)

Re: Тема для розмов

Tarpan87 написав:
P.Y. написав:

Щоб працювала ідеологічна обробка через культурно-інформаційну сферу, треба

...щоби був масовий рух, що складається з людей, які цієї ідеології дотримувалися не лише у зовнішніх атрибутах, а справді цікавилися і жили нею. Ви можете зауважити, що існує... втім, спробуйте. Я щиро хочу помилятися та упускати щось з виду.

Зупинімось на масовому. Масове має бути не маргінальним, а загальнодуступним, необтяжливим, але при цьому постійним. Не проголошуваний «символ віри», а спосіб життя, система цінностей, еталон нормальності. Щоб стати масовою, ідеологія повинна використовувати те, що масовим є вже, а не просто вимагати від кожного перекувати себе в горнилі заради... Заради чого?

Якщо в основі ідеології мова, то рідна мова дає відчуття дому, і національна ідеологія, побудована навколо мови, має спиратися на це, а не силкуватися перекувати її на щось інше. На початку минулого століття це розуміли. Зараз я частіше бачу, як мову експлуатують, підганяючи її під той чи інший ідеал, а тоді щиро ображаються, що цей модифікований її варіант не отримує відгуку в мас і годиться тільки для зовнішньої атрибутики. Як альтернатива пропонується відмовитись від мови як ідеологічно важливої взагалі (ідеї такі надходять не лише від вати, а й від прозахідної публіки, від якої не очікуєш такої зради), чи, частіше, про неї політкоректно забувають згадати. Або ще «мова реальних людей» подається в натуралістичній обниженій формі (що, знову ж, свідома помилка: розмовний суржик реальних людей здебільшого поєднується з досвідом читання й письма літературною мовою, починаючи з книжечок раннього дитинства — «орозмовлення» відсікає частину того, що для людини є рідним, змушує мову протиставляти себе самій собі). Але ні, нам треба максимально задіяти все, що вже є в мові, на чому вона тримається як масове явище.

Очевидно, на рівні проголошуваних декларацій ідеологія має бути лише осмисленням того, що є її суттю, і давати відповідь, що з цим робити далі. Є мова, яка є рідною для кістяка нації, яка цю націю формує — отже, ця мова заслуговує на повагу, їй потрібен життєвий простір, потрібні можливості розвитку (не армії філологів з фрикоідеями її покращення, а розвиток як практичного інструменту в процесі користування ним, обростання новими пластами літератури). Мова повинна давати можливості й переваги (і завдяки наданому їй офіційному статусу, і, що важливіше, як мова сформованого нею середовища, мова суспільної думки, мова інтелектуальної діяльності).

Всепроникність ідеології на прикладі радянських книг: так, там часто були статті-передовиці, ідеологізовані передмови та інша лобова пропоганда, які здебільшого прогортувались при читанні. Ідеологічна складова могла бути в самій книзі — це теж відфільтровувалось розумом. Але ще один компонент: саме́ існування цієї книги, про що б у ній не йшлося, було заслугою державної системи з тією ідеологією — з перекладів античної літератури, технічних довідників, та й просто з хороших книг радянських авторів вибудовувався образ радянської ідеології як просвітницької. І ось ця остання складова навіть дієвіша, ніж концентрована лобова пропаганда в передовицях чи елементи пропаганди по всьому тексту. (Це не привід палити всі радянські книги в рамках декомунізації — це приклад того, як треба будувати пропаганду).

13 473

Re: Тема для розмов

P.Y., вибачте пане, але ви така занудна людина, що нема слів. Якщо так усюди шукати зраду, то можна і до Залужного дійти - а що, були випадки "хунти", тим більше Залужний успішний, його поважають 99% населення, на відміну від ПреЗЕдента. Але це крайнощі. Найманці добре діло, бо умовний негр чи афганець, який з дитинства воював, краще по всіх параметрах за айтішника, який тримав зброю дай Бог щоб у страйкболі на корпоративі 6 років тому. Будемо говорити прямо - влада не хоче тратити гроші.

13 474

Re: Тема для розмов

Хунта, організована українськими патріотами — ще не найгірший для України варіант. В ідеалі, диктатор має стовідсотково поділяти мої ідеали. Демократичним шляхом привести його до влади складно (спостерігатиметься масовий замор електорату від нудьги через читання політичного маніфесту), тому лишається тільки хунта.

Якщо знаєте, як прищепити іноземним найманцям щиру українську свідомість та щирий український патріотизм — нема питань, треба наймати таких і озброювати для майбутнього перевороту. Якщо ні — ну дивіться, є пвк вагнер — скільки треба їм заплатити, щоб перекупити на наш бік, і що робити, якщо їх перекуплять назад? З афроафганцями те ж саме.

Подякували: leofun011

13 475 Востаннє редагувалося Tarpan87 (20.08.2023 23:56:45)

Re: Тема для розмов

kant12 написав:

а що, були випадки "хунти",

вона нам точно не загрожує, добре це чи погано, військові самі на себе не рівняються. їхня ідеологія закінчується на дронах - спочатку декларують праві погляди, мілітаризм, а потім ставлять своїми офіційними волонтерами (ми ж розуміємо, що ці люди мають й представницьку функцію)  людей, які пропагують жалюгідність та аполітичних секс працівниць з лгбт кубла. мені страшно уявити що у них в голові. бандюки з 90-х здаються вершиною порядності та раціональності, які несподівано часто виступають джерелом етики для військових. в нульових я трохи сміявся з "автроритетних людей", які зневажали бариг, а самі тишком бізнесом володіли, а зараз ці люди мені здаються вершиною принциповості.

13 476

Re: Тема для розмов

Clozemaster підказав мені фразу німецькою:

Schlechte Antworten zeigen den Weg zu den guten.

(невірні відповіді вказують шлях до вірних)

13 477 Востаннє редагувалося Tarpan87 (24.08.2023 01:54:56)

Re: Тема для розмов

Я українцю зі Сміли розповідав про Коліївщину, а своєму джуну (який "правий" тг канал наповнював з однодумцями) про дуелі та Кузьмука.

http://replace.org.ua/extensions/om_images/img/64e69c50234ba/1692514807100.jpg

13 478

Re: Тема для розмов

frz написав:

Clozemaster підказав мені фразу німецькою:

Schlechte Antworten zeigen den Weg zu den guten.

(невірні відповіді вказують шлях до вірних)

тю, це те саме що й дзенське "бур'ян це ок, бо ми його закопуємо і даємо поживу для норм рослин"

13 479

Re: Тема для розмов

«Якщо телеекстрасенси можуть бачити майбутнє, то чому серед них так мало тих, хто розбагатів, вигравши лотерею?»
Але застосуймо цю ж логіку до програмістів:
«Якщо комп'ютерна  програма здатна збагатити користувача, то чому софтверні компанії продають свої розробки клієнтам, а не пишуть самі для себе?»

13 480

Re: Тема для розмов

P.Y. написав:

«Якщо телеекстрасенси можуть бачити майбутнє, то чому серед них так мало тих, хто розбагатів, вигравши лотерею?»
Але застосуймо цю ж логіку до програмістів:
«Якщо комп'ютерна  програма здатна збагатити користувача, то чому софтверні компанії продають свої розробки клієнтам, а не пишуть самі для себе?»

Бо програми не збагачують користувача, а економлять йому трохи часу. Якщо користувач знає, як заробити у звільнений час гроші, то багатіє.