Re: Тема для розмов
хліб, макарони, вермішель, борошняні вироби - це і є швидкі вуглеводи, тобто цукор і глюкоза для людини. Також крохмаль є у всіх крупах. В деяких менше.
Якщо навантажуватись та їсти мало вуглеводів, то починають палитись жири. Але залежить від рівня глюкози та інсуліну. Якщо з'їсти пів-хліба, то жири можуть навпаки накопичуватись. Вуглеводи - глюкоза - інсулін - жир на животі та інші проблеми.
нє, вуглеводи не просто в жир йдуть, вони накопичуються у вигляді глікогену в печінці та м'язах, і якшо не використовуються, то через деякий час можуть йти в жир, але це не точно, бо не пам'ятаю вже.
До того ж вуглеводи потрібні для набору м'язів, тому що коли в крові недостатньо вуглеводів, то починають розчеплюватись білки та інша фігня, а то вже не є ок, і тоді починається етап катаболізму, а для набору м'язів треба бути в стані анаболізму, аби білки ніхто не чіпав, і м'язи будувались, тому організму треба дати енергію звідкись, і от вуглеводи як раз те, що дасть нам енергію.
І знову - вуглеводи не призводять до ожиріння, до ожиріння призводить споиживання більшої кількості калорій, ніж організму треба для підтримки поточної ваги.
Але то все звісно дуже складно, і не так однозначно, і може варіюватися трішки від людини до людини.